Začetek zgodbe sega v leto 2008, ko je izkušeni kitarist Pyn Doll, ki je svojo prvo punk skupino ustanovil že leta 1977, v umetniški komuni na Kreti srečal impozantno pankerico Isis Queen. Ime so si sposodili pri stripovski junakinji, ki je svojo filmsko različico dobila v filmu s Pamelo Anderson v glavni vlogi, »Dolls« pa je poklon vzornikom New York Dolls. Leta 2010 izdana prva plošča s šestimi skladbami Punk the Fussies! je prišla v roke legendarnemu radijskemu didžeju Rodneyju Bingeheimerju. Po telesu 60-letnega princa punka iz Los Angelesa so zagomazeli mravljinci – takšni kot ob srečanju s Sex Pistols, Ramones, Clash, Blondie, Black Flag, Social Distortion in Nirvano, ki jih je med prvimi vrtel po radiu. Skupina Barb Wire Dolls je takoj postala stalnica njegove oddaje na postaji KROQ. Ko jo je ameriški John Peel povabil na gostovanje v Los Angeles., se ji je ponudila priložnost za pobeg iz razpadajoče domovine. Pyn Doll in Isis Queens sta prodala vse, kar sta imela, napraskala denar za letalske vozovnice in odpotovala. Že prvi koncert s pridruženo ameriško ritem sekcijo je bil razprodan. Po kratkem sodelovanju s Tomom Zutautom, menedžerjem Guns N’ Roses, Mötley Crue, Metallice in podobnih, so vzeli stvari v svoje roke. Z rezidenčnimi koncerti vsak teden v The Roxy Theatre so utrdili zaupanje in šus. Z življenjem v kombiju so sproti krpali koncertne datume po ZDA, krepili neomajno držo »naredi sam«, v skupini pa so ostali najmočnejši.

Barb Wire Dolls ne odkrivajo tople vode. So le kleni punkrockerji, ki vračajo punku njegovo bit, rudimentarnost in uporništvo. Sloneč na trdem ritmu bobnarja Krasha Dolla Pyn Doll neusmiljeno žge tri akorde na do konca odvito surovo kitaro na distorziji, s katero rokuje kot Johnny Thunders, Steve Jones, Pat Smear, Joe Strummer ali Greg Ginn – medtem ko je divja Isis Queen hkrati Patti Smith, Nina Hagen, Lisa Kekaula, Mia Zapata, Alice Bag, Kathleen Hanna, Courtney Love in Debbie Harry na kvadrat.

Potem ko je trojica osvojila ameriško podtalje, se je maja vrnila v Evropo in sproti sestavlja nastope. S sabo nosi veter upora. Po treh letih se je vrnila v domovino ob ravno pravem času – ob priznanju IMF, da je s prisilnimi varčevalnimi ukrepi poslabšal položaj Grčije. »Dobrodošli doma, vaše sporočilo je zdaj bolj potrebno kot kdaj koli prej,« se je glasila ena od dobrodošlic. Brezkompromisni drži skupine diha za ovratnik naraščajoča slava. Za zdaj je vredna zaupanja in je vsekakor bend, ki ga je treba doživeti v živo. Če v kakšni luknji, toliko bolje. Le tam se porodi pravi punk.