Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Švica – Ciper /+1/
1

Švica je v svoji kvalifikacijski skupini razred zase in bi z nekaj sreče lahko mirno dobila tudi vseh 10 tekem. Švicarji so si že privoščili dva remija, zato so pred 6. krogom imeli le dve točki prednosti pred zasledovalci, kar jih bo dovolj motiviralo, da si v drugi polovici kvalifikacij ne bodo več dovolili prav veliko spodrsljajev. Danes bo Ciper najverjetneje padel z več kot golom razlike. (7/10)

Nogomet - Prijateljske tekme

Španija - Haiti /+1/
1

Španci se pripravljajo na pokal konfederacij, zato bo del Bosque verjetno uigraval najmočnejšo zasedbo. Tudi če bo ponudil priložnost kakšnemu rezervistu, jo bo ta z veseljem izkoristil in dal vse od sebe, tako da dvoma o zmagovalcu med dvema neenakovrednima ekipama ne bi smelo biti. (7/10)

Odbojka - Kvalifikacije EP (M)

Slovenija - Hrvaška
1

Slovenija se v dodatnih kvalifikacijah za nastop na EP meri s Hrvaško. Po zmagi s 3:1 na prvi tekmi na Hrvaškem, so naši odbojkarji tik pred doseženim ciljem. Glede na precej boljšo igro na prvi tekmi, bi bilo danes zelo presenetljivo, če bi si Slovenci privoščili poraz in se poigrali s svojo usodo. (9/10)

Tenis - WTA - Pariz

Williams S. - Sharapova M.
1

Serena igra v življenjski formi, saj že več tednov ne pozna poraza, tudi v Parizu pa igra odlično. Do finala je oddala le en niz, kar je slaba napoved za Šarapovo, ki Američanke že tako nikakor ne uspe premagati že več kot 8 let! Finala bo verjetno konec v približno eni uri, rezultat pa bo najbrž kar 2:0, za Williamsovo seveda. (10/10)

Hokej - ZDA - NHL

Chicago - LA Kings
1

Kralji so na četrti tekmi vodili z 2:1 in imeli veliko priložnost za tretji zadetek, ki bi verjetno odločil tekmo v njihovo korist, kar bi serijo izenačilo na 2:2, toda priložnost so zapravili, Chicagu pa je uspel preobrat. Nekako se zdi, da se kralji letos precej mučijo z igro in le stežka dosegajo zadetke, medtem ko je Chicago precej bolj razigran. Na tekmah kraljev sicer vedno pade malo golov in če se jim posreči zadeti trikrat, zato vedno lahko tudi zmagajo, a vseeno menim, da bodo aktualni prvaki danes končali sezono. (5/10)