Za uvrstitev na evropsko prvenstvo obračun lahko tudi izgubijo, a se bi v tem primeru morali reševati v zlatem nizu.

"Povsem jasno je, da si zlatega niza ne želimo, da želimo zmagati tudi v Ljubljani. Prav tako pa je jasno, da ne bomo imeli lahkega dela. Pričakujem, da bodo Hrvati še bolj agresivni, kot so bili na prvi tekmi, saj enostavno tukaj nimajo česa izgubiti. Smo kakovostnejše moštvo, a to bomo morali na terenu tudi pokazati," razmišlja kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut.

Že v Kaštel Šučurcu so iz hrvaškega tabora (Hrvati so v Sloveniji že od ponedeljka, za povratno tekmo so se pripravljali v Mariboru) napovedovali, da bodo na povratni tekmi močnejši, saj naj bi igrala tudi Šime Vulin in Toni Kovačević, ki ju na prvi tekmi ni bilo. A to Slovencev ne skrbi: "Tudi če bodo igrali z igralci, ki jih na prvi tekmi ni bilo, to ne bo dosti spremenilo njihovega načina igre. To pa ne pomeni, da ne bodo nevarni. Mi moramo biti še boljši kot v Kaštel Šučurcu, predvsem se moramo izogniti nihanjem," meni podajalec Gregor Ropret, ki na prvi tekmi zaradi poškodbe rame ni igral, najbrž ga ne bo niti v Ljubljani.

Slovenci, ki so dobili šest od zadnjih sedmih medsebojnih tekem, se dobro zavedajo, da bo največ odvisno od njih samih. Pritisku pomembnosti tekme - neuvrstitev na evropsko prvenstvo (zmagovalec bo v danskem Herningu igral v skupini C skupaj s Srbijo, Nizozemsko in Finsko) bi za slovensko odbojko najbrž pomenil katastrofo, ne nameravajo podleči, pozivajo pa navijače, da jim pri tem pomagajo.