PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Islandija-Slovenija
0,2
Slovencem se je po zmagi proti Turčiji samozavest nekoliko povrnila, a velja spomniti, da so jih Islandci na prvi tekmi premagali z 2:1. Za Katančeve izbrance je vsekakor razveseljivo dejstvo, da ne bo zaigral prvi zvezdnik islandske reprezentance Gylfi Sigurdsson, manjkali pa bodo še Eggert Jónsson, Grétar Steinsson , Indridi Sigurdsson, Bjarni Eiríksson in Jóhann Gudmundsson. Sloveniji se tako ponuja lepa priložnost, da se s severa vrnejo z zmago v žepu.


Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Latvija - BiH
2
Bosna in Hercegovina je neporažena že več kot leto dni, temu primerno pa je tudi njihovo visoko 15. mesto na lestvici Fife. Precej slabša je Latvija, ki ima danes zares majhne možnosti, da vodilni reprezentanci v skupini G v kvalifikacijah odščipne kakšno točko.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Belgija - Srbija
1
Pred tekmo s Srbijo v Belgiji vlada prava nogometna mrzlica. Belgijci si skupaj s Hrvaško delijo prvo mesto, prav današnja tekma pa bo še kako pomembna. Čeprav Srbi nad uvrstitvijo na SP še niso obupali, je jasno, da jim bo to le stežka uspelo. Domači nogometaši bodo tako veliko bolj motivirani od gostov, ki imajo le malo možnosti za uspeh.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Argentina - Kolumbija
1
Kolumbiji gre v kvalifikacijah izvrstno, saj zaseda tretje mesto, za drugouvrščenim Ekvadorjem pa ima le točko zaostanka. Vseeno jo na gostovanju pri izjemno močni Argentini, ki je v kvalifikacijah daleč najbolj prepričljiva, čaka sila težko delo. Kolumbijci bi bili danes zagotovo zadovoljni že z osvojeno točko.

Hokej - ZDA - NHL

Boston - Pittsburgh
1
Boston bo imel že danes priložnost, da se uvrsti v finale. Čeprav je Pittsburgh na zadnji tekmi izsilil podaljšek, v katerem je nato izgubil, se zdi, da kosmatincem ni kos. Pingvini imajo največ težav na položaju vratarja, saj Tomas Vokoun in Marc-Andre Fleury nista kos svoji nalogi.