Za Kralje je bil to prvi poraz v domači dvorani po 15 zaporednih zmagah oziroma po 23. marcu. Kopitar je na ledu preživel 21 minut in 48 sekund, poskušal dvakrat s strelom, toda v statistiko učinkovitosti se ni vpisal. Za Los Angeles, ki je dvakrat vodil, sta gola dosegla Slava Vojnov in Dustin Penner, za Chicago pa so v polno zadeli Bryan Bickell, Patrick Kane in Slovak Marian Hossa.

"Dosegli smo, kar smo želeli. Mislim, da je naša zmaga povsem zaslužena, bili smo boljši tekmeci. Tako v napadu kot v obrambi, še posebno pa smo ponosni na zadnjo tretjino. Smo blizu, a še zdaleč ni vsega konec. Los Angeles nam zagotovo ne bo dovolil, da bi se sprehodili do finala. Moramo ostati zbrani," je dejal Hossa, strelec odločilnega gola, ki ga je dosegel po protinapadu na začetku zadnje tretjine.

Quick ni bil razpoložen

Tako kot praktično vse je bila tudi četrta tekma izenačena. V prvih dveh tretjinah sta bili ekipi izenačeni tako po rezultatu kot po številu strelov. Domači so imeli nekaj več čistih priložnosti, a vratar Corey Crawford je bil razpoložen, kar pa ne velja za domačega čuvaja mreže Jonathana Quicka, ki ni imel ravno svojega dneva, pri prvih dveh zadetkih se mu je po strelih od daleč plošček izmuznil v mrežo.

Chicago se je spet odlično branil z igralcem manj na ledu, kako dobro obrambo ima, pa je dokazal predvsem v zadnji tretjini. Po vodstvu je povsem zaprl poti do Crawforda, tekmecu pa dovolil le dva strela. "Vsa čast napadalcem, ki so brez napake pomagali branilcem. Domači si v zadnji tretjini niso pripravili niti ene same priložnosti," je bil zadovoljen Crawford.