Kakšno je vaše trenutno zdravstveno stanje?

Zdravstvenih težav nimam več, o pravi formi pa je seveda še prezgodaj govoriti. Kljub temu se raven moje igre izboljšuje iz tekme v tekmo.

Precej slovenskih igralk je imelo v preteklosti že težave s poškodbami. Kako si to razlagate?

Poškodbe so del vrhunskega športa in z njimi se spopada večina tekmovalcev. Slovenske tekmovalke v tem pogledu na žalost nismo nobena izjema.

Kje imate ob vrnitvi največ rezerv? Morda v fizični pripravljenosti?

Fizično sem pripravljena zelo dobro, saj sem v času odsotnosti z igrišč delala ogromno ravno na tem področju, tako da rezerv tu ni.

Kako daleč ste še od tistih »pravih« občutkov na igrišču?

Pravi občutki se vračajo iz tekme v tekmo, kdaj bom ujela tisto pravo formo, pa ne znam povedati. Upam, da čim hitreje.

Zdaj spet igrate na ravni ITF. Kako bi sedanjo konkurenco primerjali s tisto izpred nekaj let, ko ste prvič igrali na takšnih turnirjih?

Konkurenca na turnirjih ITF je predvsem odvisna od kakovosti igralk, ki se jih udeležujejo. Nekateri turnirji imajo več kakovostnih igralk, nekateri manj, odvisno od časa in kraja turnirja. Vsekakor pa je konkurenca močna. Marsikateri od teh turnirjev je na primer močnejši, kot je bil pred leti turnir WTA v Portorožu.

Kam vas bo pot peljala v naslednjih tednih?

Po končanih dvobojih v Marseillu se bova s trenerjem odločila, ali bom pred kvalifikacijami Wimbledona odigrala še kakšen turnir ali ne. Malce je treba tudi paziti na roko, saj jo kljub pozdravljeni poškodbi ni pametno že takoj na začetku preveč obremenjevati. Seveda bo vse odvisno od počutja in števila odigranih tekem.

Kakšna pričakovanja imate za Wimbledon?

Moj cilj je glavni del žreba, čeprav od Wimbledona res ne pričakujem veliko. Skušala bom prikazati dobro igro in se maksimalno potruditi, potem pa bomo videli, kakšen bo rezultat.

Trenutno še vedno poteka turnir Roland Garros. Ga spremljate?

Pariz spremljam po rezultatih, medtem ko za ogled kakšnega od dvobojev nimam ravno časa.

Kdo je vaš favorit pri ženskah in moških?

Turnir je tako ali tako v zaključni fazi, zato se je na igrišču že pokazalo, kdo so kandidati za zmago. Torej ni nobene potrebe, da bi kaj preveč modrovala.

Lahko Marija Šarapova v finalu ustavi Sereno Williams?

Sereno lahko ustavi marsikatera igralka, ki pa mora imeti res dober dan. Četrtfinalni dvoboj proti Kuznjecovi je lepo pokazal, da je Serena trenutno res prva igralka sveta, nikakor pa ni nepremagljiva.