Ameriški opravljivi mediji so uvodoma poročali, da si je Paris prerezala žile, vendar pa uradno sporočilo iz bolnišnice, kjer jo zdravijo, pravi, da je vzela prevelik odmerek nedoločenih farmacevtskih sredstev. Perry Sanders, odvetnik Jacksonove mame, je v izjavi za AP zapisal, da Paris že primerno zdravijo in da si družina želi, da bi spoštovali njihovo zasebnost. »Ni lahko biti 15-letnik, ne glede na to, kdo si. Še posebno pa je težko, ko v teh letih izgubiš osebo, ki ti je bila najbližja. Paris je fizično stabilna in je deležna vse potrebne medicinske oskrbe. Prosim spoštujete njeno in zasebnost njene družine,« je še zapisal.

Hčerka kralja popa je sicer štiri ure pred tem, ko so jo odpeljali v bolnišnico, na twitterju zapisala del besedila pesmi Yesterday legendarnih The Beatles, ki govori o tem, da so se še včeraj vse težave zdele daleč stran. Sledila je objava, v kateri se je spraševala, zakaj so solze slane. Nekateri mediji celo poročajo o tem, da je Paris s tira vrglo to, da tistega večera ni smela na koncert Marilyjna Mansona in Alicea Cooperja v Los Angelesu.

Smrt očeta jo je zelo prizadela

Sanders je za The New York Daily News priznal, da je Paris zelo prizadela smrt njenega očeta, toda konkreten razlog za poskus samomora še ni znan. »Paris je močna oseba, hkrati pa je tudi zelo občutljiva. Ni skrivnost, da sta si bila z očetom zelo blizu,« je dejal. Debbie Rowe, Parisina mama, je za medije potrdila, da je njena hčerka res poskušala narediti samomor in dejala, da je imela najstnica zadnje čase precej svari, ki so ji visele nad glavo.

25. junija bo že četrta obletnica smrti Michaela Jacksona, ki je bil eden najbolj uspešnih glasbenikov vseh časov. Katerine Jackson, mama pokojnega pevca, si skrbništvo nad njegovimi tremi otroki deli z njegovim nečakom TJ Jacksonom. Jackson je sicer za časa svojega življenja otroke skrival pred očmi javnosti, po njegovi smrti pa so se nekoliko več začeli pojavljati v medijih. Paris je izrazila zanimanje, da bi začela s pevsko kariero, zanima pa jo tudi igra. V zadnjih mesecih se je slavna hči zbližala tudi s svojo biološko mamo, Debbie Rowe, s katero večino sovjega življenja ni imela nikakršnih stikov.