Po VN Monaca je med številnimi moštvi formule 1 pošteno završalo, ko se je izvedelo, da sta Pirelli in Mercedes brez vednosti in dovoljenja Fie z letošnjim dirkalnikom testirala pnevmatike za prihodnjo dirko. Italijanski dobavitelj gum je sicer testiranja opravil tudi s Ferrarijem, a je moštvo iz Maranella uporabilo dirkalnik izpred dveh sezon, kar pa ni v navskrižju s pravili.

Tudi zato je Fia Ferrari oprostila, medtem ko se bo moral Mercedes zagovarjati pred sodiščem. »Mercedes pozdravlja in sprejema odločitev Fie. Sedaj imamo vse možnosti, da sodišču predstavimo vsa dejstva na transparenten način. Za Mercedes-Benz je športna integriteta daleč najpomembnejša,« so sporočili iz moštva.

Da Mercedes od tridnevnih testiranj v Barceloni ni imel kaj prida koristi, pa je prepričan moštveni voznik Nico Rosberg. »Vse se je vrtelo okoli Pirellija, ki je diktiral, kaj je treba početi. Sami nismo imeli prav nobene besede,« je za Sky Sports zatrdil Nemec, ki je zanikal, da bi zaplet vplival na njegovo osredotočenost za volanom. »To ureja ekipa, sam pa sem skoncentriran zgolj na to, kar počnem. Pri samih pripravah zaradi tega nisem občutil nobenih sprememb. Vem le, da moštvo tesno sodeluje s Fio in si prizadeva, da celoten zaplet čim prej razreši.«