Azarenka je z uvrstitvijo v polfinale dosegla svoj največji uspeh na tem turnirju, toda zmagovalka letošnjega odprtega prvenstva Avstralije se pri tem ni želela ustaviti. Odkrito je govorila, da je svojo igro na peščenih igriščih močno popravila in da je pripravljena ponoviti dosežek Američanke Jennifer Capriati, ki je leta 2001 kot zadnja osvojila prva dva grand slam turnirja v letu. A v polfinalu je naletela na previsoko oviro. Zaustavila jo je branilka naslova Šarapova, s katero ni ravno v najboljših odnosih, zato jo poraz najbrž še bolj boli.

V dosedanjih medsebojnih obračunih je Azarenka zmagala sedemkrat, izgubila pa petkrat. V Parizu se do zdaj še nikoli nista merili, njun prvi obračun pa se je začel po okusu Belorusinje, ki je na servis tekmice dobila prvo igro. "Zbala sem se, da se bo ponovil moj četrtfinalni dvoboj proti Jeleni Janković, ko na začetku nisem našla ritma. A na srečo ni bilo tako," se je spominjala začetka obračuna Šarapova, ki pa je tokrat hitro našla ritem. Dobila je šest zaporednih iger in prišla do vodstva z 1:0. Toda tudi Azarenka je našla odgovor, gladko dobila drugi niz, nato pa je zaradi dežja sledila prekinitev.

"Odmor mi je prišel še kako prav. Lahko sem analizirala, kaj sem v prvem nizu delala dobro in kaj v drugem slabo, odgovore pa sem prenesla na igrišče. Izredno sem zadovoljna, da sem spet v finalu, v katerem pa bom vsekakor morala bolje servirati," je dejala Šarapova, ki je v tretjem nizu vodila že s 5:2, a zapravila pet zaključnih žog ter dovolila, da se je tekmica približala na 4:5. Toda popolnega preobrata vendarle ni dovolila.

* Izid:

Marija Šarapova (Rus/2) - Viktorija Azarenka (Blr/3) 6:1, 2:6, 6:4

Serena Williams (ZDA/1) - Sara Errani (Ita/5) 6:0, 6:1