"Pričakujemo, da bomo v naslednjih mesecih število sodelavcev povečali že preko 1100," je Kokol povedal na sploh prvi Lidlovi tovrstni novinarski konferenci v Sloveniji.

Generalni direktor družbe Lidl Slovenija Gregor Kosi je ob robu novinarske konference za STA dodal, da je podjetje šele sredi načrtovane širitve poslovanja v Sloveniji, zato se bosta tako število poslovalnic kot zaposlenih v naslednjih letih še povečevali.

Konkretnih podatkov o načrtovanem končnem številu poslovalnic ali tržnih deležih ni želel razkriti, glede prihodkov pa je povedal, da so v lanskem letu zabeležili visoko rast, rast pa se bo nadaljevala tudi letos.

Kokol je sicer še izpostavil, da v podjetju namenjajo veliko pozornosti zaposlenim. O tem po njegovih besedah pričajo številni kadrovski projekti, kot so kadrovske štipendije za študij v tujini, mentorstvo novozaposlenih, izmenjava s tujino, službeni odklop in raziskave mnenja in zadovoljstva zaposlenih.

Med projekte, s katerimi želijo prispevati k večji stroškovni učinkovitosti in prihranku pri času za administrativna dela ter posledično večjemu zadovoljstvu zaposlenih, sodi tudi LiMO.

V poslovanje uvedli aplikacije za Ipad

V sklopu tega projekta je tudi Lidl Slovenija v svoje poslovanje uvedel tablične računalnike Apple Ipad s prilagojenimi poslovnimi aplikacijami, ki so jih v Lidlu razvili sami in v sodelovanju z ameriškim tehnološkim velikanom Apple.

Vodja projekta LiMO v podjetju Lidl Slovenija Gregor Planinšič je pojasnil, da so s tem regionalni vodje prodaje dobili sodoben delovni pripomoček, ki jim olajša vsakdanje delo npr. v obliki hitrega dostopa do najbolj svežih podatkov in enostavnega poročanja vodstvu. Na ta način prihranijo čas, zmanjša se tudi potreba po dokumentih v papirnati obliki.

Projekt LiMO so v koncernu Lidl začeli leta 2010, leta 2011 so ga testno uvedli v Nemčiji, leto kasneje še v Španiji, na Slovaškem in Irskem, z letošnjim letom pa kot omenjeno še v Sloveniji in večini ostalih držav.

Za potrebe projekta je Lidl postavil tudi svojo strežniško in omrežno infrastrukturo, poleg tega so postavili svojo lastno trgovino z aplikacijami.

V prvi fazi so v projekt vključeni regionalni vodje prodaje in vodstvo, tako da danes na ravni skupine Lidl tablice uporablja okrog 2500 zaposlenih. V Sloveniji tablice z aplikacijami trenutno uporablja 16 zaposlenih, ob koncu uvedbe projekta naj bi jih okrog 70 do 80. Z uporabo tablic naj bi prihranili okrog 50 odstotkov časa pri administrativnih in 20 odstotkov pri kontrolnih opravilih.

Ob zaključku projekta leta 2014, v katerega bodo v nadaljevanju vključeni tudi poslovodje, bo tablice pri delu uporabljalo več kot 10.000 uporabnikov v 24 evropskih državah, v katerih deluje Lidl.

Nemški Lidl je svojo prvo poslovalnico odprl leta 1973 v Ludwigshafnu, do danes pa se je razširil v več kot 20 držav, v katerih ima več kot 10.000 poslovalnic in 200.000 sodelavcev.