Po dveh zmagah v gosteh je Boston Bruins razveselil še zveste gledalce v dvorani TD Garden. Ti so namesto treh tretjin hokeja pravzaprav videli kar pet tretjin, saj je odločilni zadetek padel šele v 16. minuti drugega podaljška. Junak večera je postal Patrice Bergeron, ki je uspešno izkoristil podajo Brada Marchanda, domači vratar Tuukka Rask pa je zaustavil 53 strelov.

"Zelo sem že utrujen, vendar ti da takšna zmaga krila. Očitno smo le našli pot do gola tekmecev. Nekako nam je uspelo. Resda nismo prikazali naše najboljše igre v tem dvoboju, sploh v prvih 60 minutah. A ves čas smo verjeli, da nam bo uspelo. Na koncu nam tudi je, čeprav šele v drugem podaljšku," je po pomembni zmagi dejal Bergeron, ki je na tekmi "pridelal" grdo modrico pod desnim očesom in ureznino na nosu.

"Današnja tekma je bila zelo dolga in zelo utrujajoča. K sreči smo jo dobili," je dejal podajalec pri zmagovitem zadetku Marchand: "Seveda smo zadovoljni z razpletom, z našo predstavo pa ne najbolj. Izkazalo se je, da nas čaka še veliko dela. Na četrti tekmi bodo tekmeci na nas še bolj pritisnili."

Pred njim je gostitelje že v drugi minuti tekme v vodstvo popeljal David Krejci, v drugi tretjini pa je za pingvine izenačil Chris Kunitz.

Boston se lahko drugič v zadnjih treh letih uvrsti v finale za Stanleyjev pokal že v noči iz petka na soboto, ko je v Bostonu na sporedu četrta tekma. A trener pingvinov Dan Blysma opozarja: "Danes smo dali vse od sebe, a nam je zmanjkal kanček športne sreče. Kljub temu se merimo na štiri zmage in tekmeci jih še nimajo, niso še v finalu."

Drugi finalist bo zmagovalec dvoboja med Chicago Blackhawks in Los Angeles Kings, ki skupaj z Anžetom Kopitarjem branijo naslov prvaka. Po treh tekmah z 2:1 vodijo hokejisti Chicaga.