Slovenija bo v Mersinu nastopila v atletiki, badmintonu, balinanju, boksu, ritmični in športni gimnastiki, jadranju, judu, kajaku na mirnih vodah, karateju, lokostrelstvu, namiznem tenisu, odbojki na mivki, plavanju, rokoborbi, strelstvu, taekwondoju, tenisu in veslanju, slovenske barve v ekipnih športih z žogo pa bodo branili odbojkarice ter rokometašice in rokometaši.

Na seznamu, ki ga je potrdil Olimpijski komite Slovenije (OKS) na torkovi seji izvršnega odbora, je 13 atletov, 11 judoistov, sedem jadralcev, 12 odbojkaric, 15 plavalcev, 16 rokometašev, 16 rokometašic, osem strelcev in sedem veslačev. Med potniki so tudi po štirje tekmovalci v karateju, tenisu, badmintonu in balinanju, dva v boksu, ena v ritmični ter sedem v športni gimnastiki, dva v kajaku na mirnih vodah, trije v lokostrelstvu ter po dva v rokoborbi in taekwondoju.

Stroški slovenske delegacije so ocenjeni na 280.000 evrov, od tega prispevek OKS znaša 110.000, prispevek Fundacije za šport in ministrstva za šport pa 170.000 evrov.

Zaradi nemirov, ki so v zadnjih dneh zajeli Turčijo, še vedno ni potrjen odhod več kot 200-članske slovenske delegacije v Turčijo.

"Seveda bi si želeli poslati naše športnike na sredozemske igre, ki bodo blizu sirske meje. Vendar pa ogrožanje ne prihaja s strani Sirije, temveč gre za nemire v Turčiji. Smo odgovorni za varnost naših športnic in športnikov in bomo potovali na sredozemske igre samo, če bo varnost v celoti zagotovljena. Povezali se bomo z organi naše države, z zunanjim ministrstvom in vsemi pristojnimi in bomo tik pred odhodom ocenili, ali je ta varnost res v celoti zagotovljena ali ne. Če ne bi bila zagotovljena, če bi bili nemiri na ulicah ali spopadi demonstrantov in policije, potem bomo ta problem posebej proučili in v primeru kakršnih koli ogrožanj naša reprezentanca tja ne bo potovala, mislim pa, da tudi kakšne druge reprezentance ne," je po torkovi seji izvršnega odbora dejal predsednik OKS Janez Kocijančič.