PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Italija - 1.liga

Siena - Varese/+8/
2

Siena v seriji vodi s 3:2 in zdi se, da je današnja tekma za njih zadnja priložnost za preboj v finale, saj bi v primeru poraza dali psihološko prednost Vareseju, ki bi se vrnil po zaostanku z 1:3 in bi imel zadnjo tekmo doma. Glede na to, da je bil Varese z naskokom najboljša ekipa rednega dela, ga ne gre kar tako odpisati in prepričan sem, da bo tudi danes težak nasprotnik za Sieno. Četrta tekma se je v Montepaschiju končala z domačo zmago 78:77, podobno izenačena pa bi utegnila biti tudi današnja tekma, kjer gostje niso brez možnosti. (6/10)

Košarka - Srbija - 1.liga

Partizan - Crvena zvezda
1

Partizan se je sprehodil do finala, saj je v polfinalu dvakrat ugnal Vojvodino z več kot 20 točkami razlike, na drugi strani pa se je Crvena Zvezda z Mega Vizuro mučila tri tekme. Glede na trenutno formo in formo celotne sezone se zdi Partizan favorit tega finala in najbrž bo znova dokazal, da je najboljša ekipa v Srbiji. Po zmagi v ligi Aba je naslov srbskega prvaka zagotovo tudi pomemben cilj za črno-bele, ki bodo že na prvi tekmi poskušali mestnemu rivalu pokazati, da so še vedno košarkarski vladarji Beograda. (7/10)

Košarka - Španija - 1. Liga

Gran Canaria/+8/ - Barcelona
1

Barcelona vodi z 2:0, a se je morala za obe zmagi krepko potruditi. Tokrat bo verjetno odločilen trenutek, ali se lahko serija zakomplicira in zavleče morda celo v peto tekmo ali pa je bo konec. Kanarčki so letos predvsem v svoji dvorani kazali odlično formo in premagovali tudi najboljše, s predstavami v četrtfinalu proti Caji Laboral in na prvih tekmah v Barceloni pa pokazali, da se lahko enakovredno kosajo tudi s Katalonci. Domača zmaga me ne bi šokirala, vsekakor pa bodo domači zelo drago prodali svojo kožo, saj je v primeru poraza to njihova zadnja tekma sezone. (7/10)

Tenis - ATP – Roland Garros

Đoković + Nadal
1

Nole in Nadal sta danes velika favorita proti Haasu in Wawrinki, za oba pa močno dvomim, da si bosta privoščila spodrsljaj. Đoković je po zgodnjih porazih v Madridu in Rimu zbistril misli in dvignil formo, zato v Parizu deluje precej močnejši, Nadal pa je tako ali tako še vedno kralj peska in tudi če mu kdaj uspe izgubiti niz, se še vedno dokaj gladko dokoplje do zmage. Obema bo velik motiv predstavljal tudi medsebojni dvoboj v polfinalu, zato bosta še toliko bolj odločna zmagati in se resno lotila dvoboja že od prve igre. Možnosti Haasa in Wawrinke so minimalne. (9/10)