Četrta tekma konferenčnega finala bo v noči s četrtka na petek, prav tako v Los Angelesu. Slovenski hokejist Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce Los Angelesa.

Moštvi igrata na štiri zmage. Zmagovalec finala zahodne konference severnoameriške hokejske lige NHL pa bo v velikem finalu za Stanleyjev pokal igral z zmagovalcem finala vzhodne konference med Bostonom in Pittsburghom.

Los Angeles, branilec naslova, je znova dokazal, da je kralj dvorane Staples Center, saj je vpisal že 15. zaporedno zmago. Tekma se je začela po taktih moštva iz največjega kalifornijskega mesta. Williams je že v četrti minuti po podaji Vojnova poslal plošček v mrežo gostov, Vojnov je nato v 27. minuti še sam zabil za izid 2:0, pol minute pred koncem druge tretjine je edini gol za Chicago vknjižil Bryan Bickell. Končni izid je postavil King z zadetkom v nebranjeno mrežo. Ključen moč za zmago je bil zanesljivi vratar domačih Quick, ki je v svojo mrežo spustil le en plošček.

"Na domačem ledu so veliko bolje igrali. Ves čas so nas obletavali kot čebele, tudi na ledu so se premikali veliko hitreje kot v Chicagu, ampak na to smo bili pripravljeni. Vedeli smo, da bodo zaigrali trdo, na vse ali nič. Bili smo blizu, skoraj smo izenačili," je po dvoboju razmišljal vratar Chicaga Corey Crawford, ki je zaustavil 25 strelov Los Angelesa.

"V lanski sezoni smo igrali na takšni ravni, kot jo je v ligi NHL prikazalo le nekaj moštev. Letos smo se morali še dodatno potruditi, da smo vzdržali pritisk, zdaj se zopet vračamo na tisto šampionsko raven," je po tekmi dejal kapetan kraljev Dustin Brown.