Med prvimi se bo soigralcem pridružil ideolog slovenske igre Uroš Zorman, ki je konec minulega tedna nastopil na zaključnem turnirju evropske lige prvakov v Kölnu, kjer je njegovo poljsko Kielce po polfinalnem porazu z Barcelono nato v tekmi za tretje mesto premagalo nemški Kiel. A njegov nastop je zaradi poškodbe zadnje stegensko mišico v tem trenutku še nekoliko zavit v tančico skrivnosti, celotna zdravstvena slika izjemno pomembnega člena v slovenski reprezentančni verigi pa bo znana po njegovem prihodu na priprave.

Za Zormanom bodo v tradicionalni slovenski pripravljalni tabor prišli še drugi slovenski igralci, ki nastopajo v tujini. Nenad Bilbija (Minden), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Miha Žvižej (Toulouse) in Gorazd Škof (Creteil) se bodo soigralcem pridružili 7. ali 8. junija, Primož Prošt (Göppingen) pa 9. junija.

Denič in njegov najtesnejši sodelavec Bojan Čotar v odsotnosti številnih nosilcev igre pripravljata strategijo za bližnja odločilna dvoboja, do prihoda vseh svojih varovancev pa bosta med drugim tudi skušala dvigniti individualno raven igralcev, ki so že na pripravah v Zrečah.

Po dolgi in naporni sezoni je rokometni material že nekoliko načet, a slovenski rokometaši obljubljajo boj do zadnjega diha. "Ob koncu sezone misel občasno uide na dopust, v naslednjih dveh tednih pa ga bomo enostavno odmislili. Zdaj smo se povsem osredotočili na zadnja dvoboja z Romuni in Belorusi, saj vemo, kaj nas čaka januarja prihodnje leto. V teh 14 dneh enostavno moramo našim tekmecem dokazati, da smo mi tisti, ki si zaslužimo nastop na Danskem," je dejal Luka Žvižej, ki je za svoj režiserski in igralski prvenec - upodobil je legendarnega vratarja Celja Pivovarne Laško Dejana Perića, ki se je pred dnevi končal igralsko kariero - prejel številne čestitke.

"Tudi za Romuni je dolga sezona, zagotovo pa manj naporna kot naša, saj niso nastopili na svetovnem prvenstvu, pa tudi njihov najboljši klub je bil manj obremenjen v ligi prvakov," je uvodoma dejal Jure Dolenec in dodal: "Verjamem, da bodo Romunom in Belorusom dokazali, da smo kakovostnejši. Gremo korak po korak, trenutno smo se osredotočili na Romune, po tekmi v Bukarešti pa se bomo še Belorusom. V vsakem primeru pa bomo na obeh tekmah šli na 'polno'."

V kvalifikacijski skupini 6 je po štirih krogih v vodstvu Islandija z osmimi točkami, na drugem je Belorusija s petimi, na tretjem Slovenija s tremi, četrtouvrščena Romunija pa je brez točk. Slovenija bi se z zmagama nad Romunijo in Belorusijo uvrstila na sklepni turnir stare celine, tudi v primeru zmagoslavja Belorusije nad Islandijo. Prvi slovensko-beloruski dvoboj v Minsku se je namreč končal z neodločenim izidom, v primeru zmage v Stožicah pa bi bila Slovenija - tudi v primeru enakega točkovnega izkupička - v prednosti zaradi boljšega izkupička v medsebojnih tekmah.