»Izvršilni odbor SZS je obravnaval mojo prijavo v zvezi z izredno odpovedjo delovnega razmerja direktorici Barbari Kürner Čad. Izvršilni odbor je sklenil, da ukine suspenz direktorici SZS, in je na osnovi prijave predsednika proti njej uvedel postopek izredne odpovedi delovnega razmerja. V okviru tega postopka je pooblastil predsednika, da se s Kürner-Čadovo dogovori bodisi o nadaljevanju sodelovanja bodisi o prekinitvi delovnega razmerja. O rezultatih tega dogovora in o zaključku prej omenjenega postopka bo IO razpravljal in odločal v predvidenem roku desetih dni. Ob obravnavi tega vprašanja je IO poudaril, da njegova temeljna skrb velja nemotenemu delovanju, integriteti in ugledu SZS,« je na dvorišču smučarske palače v Podutiku izjavo za javnost pred šestimi novinarji prebral predsednik Primož Ulaga, medtem ko je direktorica Kürner-Čadova vse skupaj v ozadju poslušala in opazovala.

»To je vse, kar želim povedati,« je poudaril Ulaga. Z odločitvijo minuli petek je Ulaga pokazal izrecno željo, da direktorica ne ostane na zvezi. Na vprašanje, h kakšni odločitvi glede dogovora o nadaljnjem (ne)sodelovanju z direktorico se nagiba, je Ulaga odgovoril: »O tem, kako naprej, se bova pogovorila z Barbaro in nato obvestila IO, tudi vi pa boste seznanjeni z vsemi stvarmi.« Ko smo želeli, da nam pojasnil vsebino prijave proti direktorici, je odgovoril: »To je trenutno stvar postopka in tega ne bom komentiral.«

Na delu seje, ko sta obe strani predstavili svoje argumente, sta sodelovala tudi odvetnika. Ob Ulagi je bil Aljoša Dežman, ki dogajanja po seji ni komentiral, Kürner-Čadovo pa je spremljal Miha Kozinc, ki je ob čakanju na končno odločitev postopal po dvorišču zgradbe SZS. Neuradno smo izvedeli, da je Ulaga v prijavi Kürner-Čadovi očital več prekrškov. Dvema uslužbenkama iz računovodstva sta bili ob prekinitvi delovnega razmerja izračunani previsoki odpravnini, a direktorica zatrjuje, da so napako popravili. Naslednji očitek je, da je iz skladišča vzela tri bunde in jih razdelila ljudem, ki naj jim ne bi pripadale, eno bundo naj bil dala tudi sinu, ki je za nameček z njo tudi prespal v hotelski sobi med Zlato lisico v Mariboru, račun pa naj bil plačala SZS. Argument obrambe je, da je sin dobil bundo in prespal z mamo, ker je takrat delal na Zlati lisici. Zadnji očitek je bil, da je minuli petek z izjavami v medijih, ko je izrazila začudenje nad uvedbo postopka izredne odpovedi, kršila individualno pogodbo o zaposlitvi, ki se ji sicer izteče junija 2014.

Kürner-Čadova, ki je na SZS prišla novembra 2011, ko je bil predsednik SZS Tomaž Lovše, včeraj ni hotela dajati izjav, le pripomnila je, da je treba vse skupaj prespati in dobro premisliti. Ob speljevanju s parkirišča nam je prijazno pomahala iz luksuznega terenskega vozila mercedes, danes pa odhaja v Cavtat na konferenco Mednarodne smučarske zveze (FIS).