Kot je znano, je Aviofun 22. maja nakazal 70.000 evrov naplačila za nakup podjetja, ki upravlja letališko infrastrukturo na Letališču Edvarda Rusjana Maribor. Preostalih 630.000 evrov kupnine pa naj bi koroško podjetje in njen skrivnostni poslovni partner nakazala najpozneje 15. avgusta.

Na vprašanje, ali ga je stališče upniškega odbora presenetilo, stečajni upravitelj ni želel odgovoriti. »To je njihova pravica,« nam je odvrnil in dodal, da je v tem postopku prodaje dosegel največ, kar je lahko. Odbor, ki ga vodi predstavnica NLB Darja Kodelja, pa meni drugače: Kastivnik bi moral nadaljevati pogajanja z Iztokom Plevnikom, lastnikom podjetja Z7 Force Protection Inc. iz Miamija, ki je svoje zanimanje za nakup Aerodroma Maribor razkril šele po izteku roka za zbiranje ponudb. Kastivnik je v zvezi s to ponudbo že pojasnil, da mora upoštevati slovensko inslovenčno zakonodajo in da bi ta ponudnik dobil svojo priložnost šele v primeru, če Aviofun ne bi plačal kupnine. Sicer pa se s prodajo Aerodroma Maribor po ceni 700.000 evrov strinja ločitveni upnik Eurocity Janka Zakeršnika.

Četudi bi sodišče preslišalo stališče upniškega odbora in bo dalo Kastivniku zeleno luč za prodajo Aerodroma Maribor, to še ne pomeni, da bo Aviofun in njegov skrivnostni partner postal lastnik družbe, ko bo plačal omenjeno kupnino. Sklenjena pogodba namreč med drugim predvideva, da mora v roku treh mesecev poplačati tudi dvomilijonsko posojilo, ki ga je Aerodromu Maribor nekoč dal Prevent Global.