Člani ŠD Belina bodo v sklopu 7. državnega prvenstva policije v odbojki na mivki, ki bo 8. 6. 2013 na igriščih Sv. Katarine v Ankaranu, priskočili na pomoč policistu in sodelavcu Ediju Gajšku oziroma njegovi 15-letni hčerki Lii, ki jo že dlje časa spremlja huda bolezen, ki ji ogroža življenje in onemogoča normalno življenje doma in med njenimi vrstniki.

Njeno mlado življenje večinoma poteka na poteh med bolnišnico in domom, leta 2011 pa so ji na Dunaju presadili pljuča. Ker operativni poseg ni dosegel želenega in se je dekličino zdravstveno stanje zelo poslabšalo, se je iskanje novega ustreznega darovalca pljuč, ter s tem nov operacijski poseg v bolnišnici na Dunaju, ponovno nadaljevalo.

Letos aprila so Lii vnovič presadili pljuča, ker bo zdravljenje zelo dolgotrajno, ob enem pa zelo zahtevno in drago, pa petčlanski družini to predstavlja velike psihične in finančne težave.

Zato so se člani ŠD Belina s pomočjo najboljšega slovenskega boksarja Dejana Zavca dogovorili, da družini pomagajo. Zavec je v ta namen podaril svoje podpisane boksarske rokavice, ki jih bodo prodali najboljšemu ponudniku na dobrodelni dražbi. Izklicna cena rokavic je 500 evrov.