Za branilce naslova iz Kalifornije sta tokrat zadela Jeff Carter in Tyler Toffoli, ki pa sta le kozmetično popravila zaostanek po vodstvu domačih s 4:0. Gole so že do sredine druge tretjine zabili Andrew Shaw, Brent Seabrook, Bryan Bickell in Michal Handzuš. Patrick Sharp in Brandon Saad sta po dvakrat podala, vratar Corey Crawford pa je svoje delo znova opravil zelo dobro, obranil 93,5 odstotka strelov proti golu in zbral 29 obramb.

»Hokej je igra hitrosti. Če jo znamo prav uporabiti, potem ni težav. Danes smo igrali našo pravo igro. To je bila razlika s prve tekme. Fantje so res igrali izvrstno, vsi smo se borili eden za drugega. Naredili smo vse, kar smo morali, in globoko pritiskali na tekmece,« je po tekmi povedal Shaw.

Vratar Jonathan Quick, eden najboljših igralcev Los Angelesa v končnici, je tokrat hitro dobil štiri gole. »Moramo najti način za zmago. Oni so naredili svoje na svojem igrišču, zdaj bomo mi igrali doma in tam moramo mi opraviti svojo nalogo,« meni Quick, njegov soigralec, branilec Rob Scuderi, pa dodaja: »Dovolili smo jim preveč izjemnih priložnosti, kar so unovčili. Ne moreš pričakovati, da jim boš poklanjal tovrstne priložnosti, vratar pa te bo vsakič rešil.«

Kopitar je pred 21.824 gledalci igral dobrih 20 minut, v tem času pa dvakrat neuspešno sprožil proti vratom tekmeca.

Tretja tekma bo v noči na sredo v Los Angelesu, kjer kralji niso izgubili že 14 tekem zapored.