Američanka je za izločitev Italijanke Roberte Vinci potrebovala le 70 minut, Italijanka pa ji je uspela vzeti le štiri igre. Williamsova je sicer v štirih odigranih dvobojih na pariškem pesku izgubila le deset iger. V četrtfinalu pa se obeta prava teniška poslastica. Williamsova se bo merila z Rusinjo Svetlano Kuznjecovo, ki je leta 2009 zmagala na OP Francije, potem ko je dobila četrtfinalni triler prav proti Williamsovi, sicer lastnici kar 15 naslovov zmagovalke turnirjev za grand slam med posameznicami.

Rusinja, ki letos ni med nosilkami, se je je morala za preboj v četrtfinale potruditi, osmo nosilko Nemko Angelique Kerber je izločila šele v treh nizih s 6:4, 4:6 in 6:3

"Nedvomno je Williamsova v tem trenutku najboljša na svetu. Igra neverjeten tenis. Vendar pa se ne bi kar tako odpisala. Imam dobre in slabe dneve. Držite pesti, da bom imela ob najinem prihodnjem srečanju dober dan. Je prava bojevnica," je pred četrtfinalom napovedala Kuznjecova. Tudi Williamsova zelo spoštuje tekmico: "Zadnjič, ko sva se merili tukaj, me je premagala, zato mislim, da bo še toliko bolj motivirana. Nima prav nič za izgubiti, dala bo vse od sebe, pričakujem težak dvoboj," ostaja realna Williamsova, kljub dejstvu, da je Kuznjecova trenutno uvrščena 85 mest slabše od nje ter da po letu 2009 ni osvojila nobenega grand slama.

V četrtfinalu že dva Španca, Federer se je namučil

V moški konkurenci je četrti nosilec Španec David Ferrer gladko odpravil Južnoafričana Kevina Andersona s 6:3, 6:1 in 6:1. V četrtfinalu se bo meril z rojakom Tommyjem Robredom, povratnikom po poškodbi, ki je izločil še enega Španca, 11. nosilca, Nicolasa Almagra po pravem, skoraj štiriurnem, maratonu s 6:7 (5), 3:6, 6:4, 6:4 in 6:4. Robreda so ob koncu maratona preplavile solze sreče, potem ko mu je uspel velikanski podvig, saj se je po izgubljenih prvih dveh nizih zmagovito vrnil iz povsem izgubljenega položaja ter dobil naslednje tri.

Robredo je prvi tenisač v 86 letih po Francozu Henriju Cochetu leta 1927 (Wimbledon), ki mu je uspelo v treh zaporednih obračunih slaviti po zaostanku 0:2 v nizih. Po dramah s petimi nizi je v 3. krogu izločil Francoza Gaela Monfilsa, v 2. krogu pa Nizozemca Igorja Sijslinga.

Gostitelji prvenstva so lahko zaenkrat zadovoljni. Domačin Jo-Wilfried Tsonga, šesti nosilec, je bil s 6:3, 6:3, 6:3 boljši od Srba Viktorja Troickega. Tsonga se bo v četrtfinalu pomeril z drugim nosilcem Švicarjem Rogerjem Federerjem, ki se je danes namučil s Francozom Gillesom Simonom. Najuspešnejši tenisač vseh časov je dobil prvi niz s 6:1, nato pa je v naslednja dva izgubil s 4:6 in 2:6. Čeprav se je zdelo, da je tik pred izpadom, se je Švicar zbral in obrnil potek srečanja v svojo korist. V četrtem nizu je zmagal s 6:2, v odločilnem petem pa s 6:3.

Za Federerja je bila to jubilejna 900. zmaga, s katero si je priigral že 40. četrtfinale na turnirjih za grand slam.

Srebotnikova in Petrova meljeta naprej

Še zadnja slovenska teniška igralka na pariškem pesku Velenjčanka Katarina Srebotnik nadaljuje uspešne nastope na odprtem teniškem prvenstvu Francije. V konkurenci ženskih dvojic je skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo napredovala v četrtfinale. Tretji nosilki sta v osmini finala ugnali ameriško-romunsko navezo Vania King in Monica Niculescu s 6:3, 6:1.

Uspešna slovensko-ruska kombinacija še nima četrtfinalnega nasprotnika, s katerim se bo merila za preboj med najboljših štiri turnirja v Parizu. Tekmovalki v osmini finala nista imeli težjega dela, dvoboj se je končal že po uri in 15 minutah.

Slovenska teniška igralka je imela danes precej natrpan urnik. Čakal jo je namreč še dvoboj osmine finala v konkurenci mešanih dvojic, kjer je s Srbom Nenadom Zimonjićem v osmini finala ugnala francosko kombinacijo Alize Lim in Jeremy Chardy z izidom 6:3 in 7:6 (5). Srebotnikova in Zimonjić se bosta za preboj v polfinale merila s francosko-kanadskim parom Kristina Mladenović in Daniel Nestor.