PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Prijateljske tekme

Brazilija-Anglija (vsota 2.5 gola)
2 (je več)

To bo otvoritvena tekma prenovljene Maracane, zato lahko pričakujemo nogometni spektakel, na katerem golov ne bi smelo manjkati, saj najbrž nikomur ne bo v prvem planu trenirati trde obrambe, ki pa niti nista močni orožji obeh ekip. (8/10)

Nogomet - Prijateljske tekme

ZDA - Nemčija
2

Nemci v ZDA ne nastopajo v najmočnejši postavi, a imajo toliko kakovostnih nogometašev, da tudi z rezervisti igrajo odlično, kar so na svoji koži pred dnevi občutili Ekvadorci, ki so že po 24 minutah zaostajali z 0:4. Igralci, ki jih je Joachim Löw pripeljal na turnejo v ZDA, so zelo motivirani, da si z dobrimi igrami morda izboljšajo svoj položaj v izbrani vrsti, zato lahko tudi danes pričakujemo dobro tekmo od Nemčije, ki ji bo tokrat nasproti stala domača reprezentanca, ki jo vodi Jürgen Klinsman, kar bi lahko bil še dodaten motiv za elf. ZDA so pred dnevi z 2:4 izgubile proti Belgiji, tudi proti Nemčiji pa ji ne bo nič lažje. (6/10)

Nogomet - Italija - 2.liga

Livorno - Empoli
1

Livorno je bil večino sezone na drugem mestu, ki ga je izgubil v zadnjih krogih in moral v kvalifikacije, kjer je najprej izločil Brescio, sedaj pa ga od serie A loči le zmaga proti Empoliju. Na prvi tekmi sta se moštvi razšli z izidom 1:1, kar daje Livornu boljše izhodišče pred povratno tekmo. Glede na boljše predstave v letošnji sezoni in prednost domačega terena, dajem več možnosti za zmago domačim, ki so ligaški obračun proti Empoliju na svojem stadionu letos že dobili s 4:2. (5/10)

Košarka - Španija - 1. liga

Barcelona-Gran Canaria/+12/
2

Barcelona je na svojem parketu seveda favorit, a ta serija zanjo nikakor ne bo lahka, saj moštvo s Kanarskih otokov v končnici kaže odlično formo, saj je pred tem izločilo favorizirano Cajo Laboral, na prvi tekmi v Barceloni pa izgubilo le za 6 točk. Tudi tokrat ni za pričakovati prav lahke zmage Barce. (6/10)

Hokej - ZDA - NHL

Chicago-LA Kings (vsota 5,5 gola)
1 (je manj)

Tudi v letošnji končnici na tekmah kraljev pada malo golov, rezultati pa so skoraj kot po pravilu povsem nogometni. Včeraj se je prvi obračun teh dveh ekip končal z 2:1, nekaj podobnega pa bo tudi danes. (8/10)