Obračun španskega in poljskega rokometnega prvaka se je končal z zmagoslavjem Barcelone, ki bo v nedeljo naskakovala svojo deveto končno zmago v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini. Barcelona je ligo prvakov osvojila v letih 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005 in 2011, leta 1991 pa je bila najboljša tudi v nekdanjem pokalu prvakov. Druga polfinalna tekma med Kielom in HSV iz Hamburga se bo začela ob 18. uri.

Katalonska zasedba je bila bolj ali manj vseskozi v prednosti, poljska pa ji je vztrajno dihala za ovratnik in jo v 41. minuti ujela na 16:16. Nato so izbranci španskega strokovnjaka Xavierja Pascuala vendarle strnili svoje vrste in z dvema zaporednima goloma Eduarda Martineza Gurbinda v 52. minuti povišali na 23:19, Poljaki - za njih igra tudi slovenski reprezentant Uroš Zorman - pa so nato izobesili belo zastavo.

V španski zasedbi je bil najbolj učinkovit nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško in slovenski reprezentant, Belorus Sergej Rutenka, ki je dosegel osem golov, v poljski pa Hrvat Manuel Štrlek s petimi zadetki. Zorman je dosegel dva gola.

Drugi finalist HSV iz Hamburga

HSV je drugi finalist zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu. Zasedba iz Hamburga je v drugi polfinalni tekmi premagala branilca naslova iz Kiela z 39:33 (19:16), v nedeljskem finalu pa se bo pomerila s špansko Barcelono, ki je bila v prvem polfinalnem dvoboju boljša od poljske ekipe Vive Targi Kielce z 28:23 (13:10).

Nemški polfinalni obračun v Kölnu se je razpletel nekoliko nepričakovano, a ne senzacionalno. Hamburška ekipa, ki si je preboj v ligo prvakov zagotovila na lanskem septembrskem turnirju povabljencev v francoskem Saint Raphaelu, je svojo prevlado uveljavila v drugi polovici prvega polčasa, ko je v 25. minuti povedla s 17:15, v nadaljevanju pa ni popustila niti za ped. Z izjemno zagrizeno in učinkovito predstavo je svojo prednost v 41. minuti povišala na +6 (28:22), nato pa z zrelo in odgovorno igro slovitemu Kielu onemogočila preobrat.

Za HSV je enajst golov dosegel Hrvat Domagoj Duvnjak, blesteli pa so tudi Pascal Hens z osmimi in Hans Lindberg s sedmimi zadetki ter vratar Jonannes Bitter, ki je zbral kar 17 obramb. Pri Kielu je bil najbolj učinkovit Srb Marko Vujin z desetimi goli.