Čeprav v Parizu danes ni bilo sonca, vsaj dežja ni bilo toliko kot v minulih dneh. Spored tekmovanja je povsem zmešan, a prireditelji kombinirajo in hitijo, da bi dvoboje čim prej spravili pod streho. Serena Williams je tako postala prva v ženski konkurenci, ki se je že prebila v četrti krog, potem ko je gladko s 6:0 in 6:2 izločila Romunko Sorano Cirstea. Američanka tako še naprej ostaja neporažena na pesku.

Šarapova je danes dokončala četrtkov dvoboj drugega kroga, ki ga je prekinil dež. S 6:2 in 6:4 je odpravila Kanadčanko Eugenie Bouchard, že v soboto pa jo čaka nov dvoboj, da se bo spored turnirja vrnil na prave tire. "Včerajšnji dan je bil tako dolg z vsemi prekinitvami in čakanjem, vedno pa se je težko vrniti v igro," je po včerajšnji prekinitvi dejala ruska zvezdnica, ki je danes hitro dobila dvoboj.

Nadal spet izgubil prvi niz

Sedemkratni zmagovalec Rolanda Garrosa in letos tretji nosilec Nadal je spet oddal en niz, a se nato s 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 prek Slovaka Martina Kližana brez težav prebil v tretji krog. Kljub temu je bil zaradi sporeda dvobojev izjemno ogorčen nad prireditelji.

Medtem pa je Federer že odigral dvoboj tretjega kroga in se po zgolj 91 minutah igre proti domačinu Julienu Benneteauju s 3:0 v nizih uvrstil v osmino finala. Sedemnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je dejal, da razume Nadalovo slabo voljo, vendar da spored ni napaka prirediteljev, temveč posledica deževnega vremena.

"Razumem ga, da je slabe volje. A prirediteljem je bilo izjemno težko. V četrtek je bila kar polovica dvobojev prekinjena zaradi dežja. Ne gre za to, da bi mu kdo namerno pokvaril urnik. Gre le za to, ali imaš srečo z vremenom ali ne," je dejal Federer.

Naprej se je uvrstil tudi četrti nosilec Španec David Ferrer, lanski polfinalist, ki je gladko s 3:0 izločil rojaka Feliciana Lopeza. Najbolj se je "spotaknil" deseti nosilec Hrvat Marin Čilić, ki je v treh nizih izgubil proti Srbu Viktorju Troickemu.

V ženskem delu turnirja so danes poleg Williamsove in Šarapove napredovale tudi 12. nosilka Rusinja Marija Kirilenko, 13. nosilka Francozinja Marion Bartoli in lanska polfinalistka Italijanka Sara Errani. Zmagala je tudi zmagovalka Rolanda Garrosa 2010, Italijanka Francesca Schiavone.

Turnir sta uspešno začeli tudi najboljša slovenska teniška igralka dvojic Katarina Srebotnik v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo. Tretji nosilki sta v dvoboju drugega kroga po 74 minutah igre s 7:5 in 6:1 odpravili belorusko-gruzijsko navezo, Olga Govorcova - Ana Tatišvili.