Potem ko je Nišikori po zgolj 22 minutah igre dobil prvi niz s 6:1, je drugi s 7:5 po 49 minutah pripadel Žemlji, nato pa je dvoboj prekinil dež. Po uri in 40 minutah premora sta tekmeca nadaljevala dvoboj, Nišikori je v 19 minutah tretjega niza povedel s 4:0, ko je dvoboj še drugič prekinil dež.

Po dolgem premoru se je dvoboj znova nadaljeval, Japonec pa je tretji niz dobil s 6:1.

Četrti niz je bolje začel Žemlja, ki je že v prvi igri Nišikoriju odvzel servis, nato pa povedel tudi z 2:0. A Japonca to ni zmedlo in je v nadaljevanju igral odlično, dvakrat dobil igro tudi na servis Žemlje in povedel s 5:2. Najvišje uvrščeni Slovenec na teniški lestvici pa se ni predal, saj je dobil igro na svoj servis, nato pa naredil še »brejk« in se vrnil v igro, žal pa nato ni uspel priti do novega izenačenja, saj se je Nišikori zbral in mu odvzel servis in četrti niz dobil s 6:4, dvoboj pa s 3:1.

Poškodba Venus Williams, sestri odpovedali dvojice

Prireditelji odprtega prvenstva Francije v tenisu so danes sporočili, da sta sestri Serena in Venus Williams odpovedali nastope v konkurenci dvojic, saj starejša sestra Venus Williams še ni okrevala po poškodbi hrbta. Američanki sta prvič po treh letih načrtovali nastop med dvojicami, saj sta prejeli posebno povabilo prirediteljev.

Venus Williams se je med posameznicami poslovila že v prvem krogu, ko je izgubila proti Poljakinji Urszuli Radwanski, medtem ko je Serena že napredovala v tretji krog.

Po odpovedi sestrske naveze bo rusko-avstralska dvojica Ala Kudrjavceva - Anastasia Rodionova brez boja napredovala v drugi krog.