Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Libertadores pokal

Atletico MG - Club Tijuana
1

Atletico je lani v Braziliji prvenstvo končal na drugem mestu in si s tem priboril nastop v južnoameriški ligi prvakov. V skupinskem delu je pokazal dobro formo in na šestih tekmah petkrat zmaga. V osmini finala mu nasproti stoji Tijuana, Brazilci pa so že z remijem na prvi tekmi v Mehiki (2:2) storili veliko dela na poti k napredovanju. Glede na skromno formo Tijuane v mehiškem prvenstvu, po 17 krogih je z le šestimi zmagami na 10. mestu, si ji v Braziliji ne obeta nič dobrega. (6/10)

Nogomet - Avstrija – Pokal

Austria - Pasching
1

Austria je letos prepričljivo postala avstrijski prvak, danes pa bo dobro sezono poskušala končati z osvojenim pokalom. Na tekmi so Dunajčani velik favorit, saj jim bo na drugi strani stal tretjeligaš Pasching, ki je v polfinalu presenetil Salzburg. Dvomim, da lahko sedaj v finalu prekriža načrte še Austrii. (8/10)

Košarka - Nemčija - 1.liga

Bamberg - Bayern (M)
1

Nachbarjev Bamberg je na prvi polfinalni tekmi presenetljivo izgubil, a je nato na gostovanju Bayernu vrnil z enako mero in izenačil na 1:1. Težko je verjeti, da bo najboljša nemška ekipa zadnjih let in tudi rednega dela letošnje sezone, v tej seriji izgubila še drugo domačo tekmo zapored. (6/10)

Tenis - ATP – Pariz

Žemlja G. - Nishikori Kei
2

Japonec je letos v odlični formi, kar mu je na lestvici ATP prineslo že skok do 15. mesta. Da je dober tudi na pesku, je pokazal z nedavno zmago proti Federerju v Madridu. Žemljo, ki na pesku ni najbolj domač, čaka zelo težko delo, verjetno pretežko. (7/10)