"Lahko sem kar zadovoljen. Verjamem, da je lahko še bolje in upajmo, da bo temu res tako in da bom še stopnjeval ritem ter da bom v naslednji seriji zabil še kakšen gol več," je dejal Kopitar, ki je nasploh prvič igral serijo s sedmimi tekmami. To je na koncu odločila tekma več na domačem igrišču, saj nobeni ekipi ni uspelo zmagati na gostujočem terenu.

"Serija je bila težka, na koncu pa je bila prednost domačega igrišča, kot kaže, odločilen faktor, mi smo to prednost znali izkoristiti. San Jose je doma igral zelo dobro že skozi redni del sezone, mislim, da je po 60 minutah igre izgubil vsega dve tekmi. Vedeli smo, da imamo prednost domačega ledu, normalno smo vse skupaj želeli zaključiti že prej, a na koncu se je vse skupaj dobro izteklo," meni Hrušičan, ki noče delati nobenih primerjav s sezono prej, ko so kralji postali prvaki.

"Vemo, da je to novo poglavje v naši končnici, to, kar smo dosegli lani, smo dosegli. Potrebno je gledati naprej, biti pripravljen na nove vzpone in padce ter se koncentrirati na to," razmišlja Kopitar, ki je sedmo tekmo vzel kot nekaj povsem običajnega: "Če povem čisto po pravici, se nisem počutil drugače kot pred drugimi tekmami. Vedeli smo, da je to sedma tekma, da po njej nadaljuješ, ali greš domov. S tega stališča je zagotovo drugače, a osebno nisem imel takšnega občutka. Na tekmo se moraš pripraviti kot na vsako drugo in biti skoncentriran kot na vsaki drugi."

Los Angeles se bo v finalu pomeril z zmagovalcem sedme tekme obračuna med Chicagom in Detroitom, za slednjega je slovenski as v mladosti navijal: "Mogoče si ga bolj želim tudi zaradi tega, še bolj pomemben pa je podatek, da bi imeli v primeru njegove zmage v finalu mi prednost domačega igrišča. Gre za dva kakovostni ekipi, a mi smo pripravljeni na vse. Mislim pa, da se moramo koncentrirati na našo igro in delati tiste stvari, ki nam na koncu pripeljejo uspeh. Znotraj garderobe vsi vemo, kje je ključ do uspeha, a moramo to spraviti na igrišče."