Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Anglija - Irska
1
Irska na zadnjih tekmah ne igra slabo, a danes ji bo nasproti stala močna Anglija. Pretekla srečanja so se skoraj vselej končala v korist treh levov, ki bodo na tekmi seveda veljali za velike favorite.

Nogomet - Slovenija - Pokal

Celje-Maribor
2
Mariborčani zadnja leta dokazujejo, da v Sloveniji ni moštva, ki jim lahko konkurira. Tudi v letošnji sezoni je bilo tako, saj so si naslov prvaka zagotovili že pred časom. Naslednji cilj vijolic je seveda osvojitev pokala, s čimer bi si zagotovili dvojno krono. Celjani, ki se lahko pohvalijo zgolj s povprečno ekipo, bodo nocoj v Kopru tekmeca težko presenetili.

Košarka - Hrvaška - 1.liga

Cibona-Zadar
1
Zadar je pošteno presenetil, ko je v polfinalu izločil Cedevito, zato jih košarkarji Cibone prav gotovo ne bodo podcenjevali. A velja omeniti, da so Zadrčani nevarni predvsem na domačem parketu, kjer lahko računajo na močno podporo s tribun. V hrvaški prestolnici so njihove možnosti za zmago zato precej manjše.

Hokej - ZDA - NHL

Chicago-Detroit
1
Potem ko so v zmagah že zaostajali z 1:3, so se hokejisti Chicaga vrnili z dvema zaporednima zmagama. Zmagovalca, ki se bo v finalu zahoda pomeril s kralji iz Los Angelesa, bo odločila nocojšnja tekma, v prednosti pa je Chicago, ki je očitno dobil pravi zagon, za povrh pa igra na svojem ledu.

Tenis - ATP - Pariz

Seppi A.-Kavčič B.
2
Na prvi pogled se zdi, da je Seppi vsaj za razred ali dva boljši igralec od našega Kavčiča, a Italijan, ki na lestvici ATP zaseda visoko 22. mesto, v letošnji sezoni ni ravno v blesteči formi. To je dokazal tudi v prvem krogu Roland Garrosa, ko se je pošteno namučil in Argentinca Leonarda Mayerja premagal šele v petem nizu. Če bo imel Kavčič dober dan, lahko tudi preseneti in zmaga.