Junak srečanja je bil Justin Williams, ki je za kralje dvakrat zadel v drugi tretjini, za morske pse je v tretji tretjini v polno meril Dan Boyle. Vidno vlogo pri zmagi kraljev je odigral tudi golman Los Angelesa Jonathan Quick, ki je imel nekoliko več dela kot Artti Niemi na drugi strani ledu, zbral je 25 obramb.

Williams je z dvema zadetkoma poskrbel za nov mejnik v ligi NHL. Četrtič je zaigral na sedmi tekmi končnice in prav na vsaki od teh zadel. Vpisal je devet točk (pet golov in štiri podaje). "Vsekakor uživam v situacijah, ko sem pod pritiskom. Vem, da vsi v slačilnici uživajo. Ponosni smo nase, da smo ekipa, ki se ne boji pritiska, zavedamo se, da bomo nekaj naredili. Šli smo že skozi to in vemo, da to lahko storimo," je po tekmi razložil Williams, ki je oba gola zadel v razmaku slabih treh minut.

"Mislili smo, da lahko pridemo in ukrademo tekmo. Igrali smo s srcem in to je vse kar lahko zahtevamo drug od drugega. Jonathan Quick je res fantastičen golman ... Res smo se zabavali. Žalostno je, ker je konec, saj smo res uživali. Težka pot za konec je," pa je po tekmi dejal kapetan San Joseja Joe Thornton.

Kljub izpadu pa je bil s predstavo svojih igralcev zadovoljen trener Todd McLellan: "Način kako so se povezali kot ekipa, kako so igrali drug za drugega je izjemen. To je odličen znak naše organizacije. Mislim, da imamo nekaj za graditi naprej."

Branilci naslova lige NHL so pred domačimi gledalci nepremagani že štirinajst tekem. V finalu zahodne konference se bo Los Angeles pomeril z zmagovalcem dvoboja med Chicago Blackhawks in Detroit Red Wings, kjer je izid v zmagah izenačen na 3:3.

V vzhodni konferenci sta znana že oba finalista. Za preboj v finale lige NHL se bosta merila Boston Bruins in Pittsburgh Penguins, prva tekma bo v soboto.