Dvoboj na igrišču številka 11 je trajal uro in 56 minut, prvi niz pa sta s 6:4 dobila 30-letni Čeh (na svetovni lestvici je med posamezniki šele na 1702. mestu) in leto mlajši Američan (93. mesto). V drugem nizu je slovenski dvojec z dvema odvzetima servisoma nasprotnikoma zmagal s 6:4, Bedene in Žemlja pa sta odlično začela tudi tretji niz. Že prvo igro sta dobila na servis nasprotnikov, nato pa je dvoboj prekinil dež.

Po vrnitvi na igrišče sta češki in ameriški igralec odgovorila z enako mero, zatem pa sta tekmecema znova odvzela servis tudi Slovenca. Po vodstvu z 2:1 sta Bedene in Žemlja (skupaj sta dosegla tri ase, nasprotnika nobenega) dobila še igro na svoj servis za 3:1 in prednost zadržala do konca. V drugem krogu se bosta Slovenca pomerila z zmagovalcem dvoboja med šestima nosilcema, Pakistancem Aisam-Ul-Haqom Qureshijem in Nizozemcem Jean-Julienom Rojerjem, ter Rusoma Jevgenijem Donskojem in Dimitrijem Tursunovom.

Srb Novak Đoković, prvi igralec sveta in prvi nosilec turnirja v Parizu, se je na uvodnem dvoboju med posamezniki namučil z 22-letnim Belgijcem Davidom Goffinom, saj ga je po dveh urah in 13 minutah premagal s 7:6 (5), 6:4 in 7:5. »Kljub zmagi nikakor nisem mogel najti svoje prave igre, Goffin pa je pokazal odlično predstavo. Če svoje igre ne bom dvignil na višjo raven, ne bom prišel daleč,« je priznal Novak Đoković, ki je prvi niz dobil po 46 minutah šele v podaljšani igri. V drugem nizu je pri 4:4 in zaostanku z 0:40 odvzel servis Goffinu in tehtnico nagnil na svojo stran, po enakem scenariju po zadnjem izenačenju na 5:5 pa je Srb dobil še tretjega, ki je trajal 48 minut. »Škoda, škoda. Zamudil sem fantastično priložnost, da na enem največjih turnirjev na svetu premagam najboljšega igralca sveta,« je dejal poraženi David Goffin, ki je med posamezniki na 58. mestu na svetovni lestvici.dek