V programu festivala jugo-vzhodnega evropskega filma SEE a Paris, ki je potekal med 22. in 25. majem, so prikazali celovečerne, kratke, dokumentarne ter animirane filme iz Makedonije, Turčije, Črne gore, Kosova, Romunije, Slovenije, Srbije, Bolgarije, Albanije, Grčije, Bosne in Hercegovine in s Hrvaške, so sporočili iz Arsmedie.

Nagradi, ki ju je Šanghaj prejel na pariškem festivalu, se pridružujeta nagradi za najboljši scenarij, ki jo je prejel na mednarodnem filmskem festivalu v Montrealu in zlati roli, ki sta mu jo podelila Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej. Šanghaj je bil tudi najbolj gledan slovenski film preteklega leta. Doslej si je film ogledalo več kot 47.000 gledalcev. Drugi Naberšnikov celovečerni film - po uspešnici Petelinji zajtrk - je lani odprl tudi Festival slovenskega filma.

Aprila je bil celovečerec prikazan tudi na mednarodnih filmskih festivalih v Pekingu in kanadskem Clevelandu, kjer je uvrščen v tekmovalni del festivalskega programa. Film bo svojo mednarodno pot nadaljeval v Sankt Peterburgu, kjer bo prikazan v okviru Dnevov balkanske kinematografije, ki bodo potekali med 29. majem in 5. junijem.