PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - WTA - Pariz

Cornet A.-Koehler M.J./+1,5/
1
Mislim, da imajo Francozi v Cornetovi trenutno še najmočnejše orožje. Alize je na predvečer RG osvojila Strasbourg, odlikuje jo velika nepopustljivost, poleg tega pa je ravno pravi čas ujela "top" formo. Mislim, da ji mlada Portugalka ne bo kos in se bosta niza odločila že po kakšnih štirih igrah.

Tenis - WTA - Pariz

Barty A.-Hradecka L.
2
Tule poizkušam s še drugo finalistko Strasbourga. Največje orožje Hradecke so močni udarci, ki na dober dan Čehinje le redko zgrešijo cilj, zlasti dvoročni bekhend. Upam samo, da ni preveč deprimirana s še 6. porazom v finalih WTA turnirjev in pa da ji bodo pljuča služila, saj si je na finalu v soboto morala malce pomagati s "farmacijo". Bartyeva ni tako vešča igranja na peščenih turnirjih, predvsem pa ji manjka izkušenj s tako velikih tekmovanj. Za pogumnejše predlagam zmago Hradecke z 2:0.

Tenis - ATP - Pariz

Paire B.-Baghdatis M./3:0/
Z
Kljub temu, da sem velik pristaš ciprskega tenisača, pa v trenutni situaciji ne vidim možnosti, da tule vzame niz, kaj šele zmago. Njegov "score" na pesku je porazen, medtem ko ima domačin ravno s počasnih podlag boljše razultate, poleg tega pa je za njim daleč najboljši uvod v teniško sezono. Priporočam visok vložek na "straight set" zmago ter pokrivanje z nekoliko manjšim vložkom na točen rezultat 3:1.

Tenis - ATP - Pariz

Pospisil V.-Zeballos H.
2
Zgodovina me je naučila, da je preskok od ravni kvalifikantov do igralcev v glavnem delu tekmovanja kar precejšen. Kanadčan Pospisil je imel dokaj ugoden žreb predtekmovanja in se bo sedaj soočil z Argentincem, ki najboljše rezultate beleži s peščenih podlag, med drugim pa je v Vina del Maru na začetku sezone tudi osvojil turnir.

Tenis - ATP - Pariz dvojice

Qureshi/Rojer-Donskoy/Tursunov
1
Menim, da lahko tole stavo mirne duše označim kot "fiks", saj sta Qureshi in Rojer ozko specializirana na igro med pari in tukaj v Parizu računata na spodoben izid, medtem ko Rusa nastopata tudi med posamezniki, kaj prida izkušenj pa kot dvojica nimata. Qureshi in Rojer sicer letos na pesku povprečnih 5-6, toda od lani branita polfinale, tako da je motivacija seveda na vrhuncu.