Rebolj je v pismu za javnost izpostavil, da so na Jesenicah vložili veliko truda, da so prišli do položaja, ko so se spet začeli dogovarjati za vnovičen vstop jeseniškega hokeja v ligo Ebel. "Čeprav smo pričakovali nasprotovanje nekaterih, si nismo predstavljali takšnega odziva in zakulisnih spletk. V sredo, takoj po prihodu na tehnični del sestanka lige EBEL, sem bil negativno presenečen, ko sem v vednost prejel pismo ter bil obveščen o t.i. 'pomembnem' telefonskem klicu, ki je postavil načrtovano ter že skoraj zaključeno zgodbo nadaljnjega razvoja hokeja na Jesenicah povsem na glavo. Zaradi teh dejstev mi ni preostalo nič drugega kot podati pisni preklic prijave HD Jesenice mladi v ligo EBEL," je med drugim zapisal Rebolj.

Rebolj v nadaljevanju trdi, da so "predvsem politični interesi povsod drugje kot v nadaljnjem razvoju športa, ki je definiral mesto Jesenice". Kljub temu v društvu poudarjajo, da bodo še naprej delali z mladimi, saj na Jesenicah lahko le s talentiranimi mladimi igralci spišejo novo uspešno hokejsko zgodbo, zato bodo z ekipama do 18 in do 20 let še naprej nastopali v razširjenem avstrijskem prvenstvu za ti dve starostni kategoriji, z mlajšimi pa v slovenskem prvenstvu. "Nimamo časa za politične spletke, na zastavljenih ter zdravih temeljih bomo uspešno športno zgodbo gradili dalje," je še zapisal Rebolj.

Kljub temu še vedno obstaja nekaj malega upanja, da bi Jesenice v prihodnjem letu vendarle imele hokejski klub v ligi Ebel, v kateri bi nastopal novi klub, ki ga ustanavlja struja okoli Slavka Kanalca. Več o tem boste lahko prebrali v jutrišnji tiskani izdaji Dnevnika.