Na Kongresnem trgu v Ljubljani so namreč pripravili Elevator pitch festival ali prireditev Univerza gre na trg, kar so ponazorili s postavitvijo prireditvenega prostora in CGP, ki so ju v tesnem sodelovanju pripravili študenti arhitekture in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), medtem ko so za uvodni del kulturnega programa poskrbeli študenti glasbene akademije.

Univerza gre na trg je dogodek, ki ponazarja pripravljenost ljubljanske univerze, da širši javnosti pokaže svoje dejavnosti, ki sicer potekajo v zaprtih prostorih, da je pripravljena sredi mesta povezovati ključne dejavnike, ki prispevajo k dinamiki na trgu dela, da želi mlade jasno spodbujati k odgovornemu pogledu in proaktivnosti pri karierni poti in spodbuditi tudi delodajalce, da dajo mladim priložnost, da jih spoznajo in da sami spoznajo mlade, ki prihajajo iz univerze in si iščejo prve delovne izkušnje. Mladi oblikovalci ALUO so vsa ta prizadevanja univerze zelo jasno tudi vizualno predstavili, saj so v kvadratih, ki povezujejo črke dogodka, ponazorili ta premik univerze iz prostora med štirimi stenami na trg, besede, ki povezujejo posamezne črke, pa ponazarjajo tudi multudisciplinarno povezovanje, ki je za prebojne razvojne premike slovenske družbe nujna. Tudi mladi različnih fakultet in akademij se namreč pri projektih med seboj povezujejo, saj s tem zagotavljajo ne le celovitejšo in bolj kakovostno izvedbo, pač pa kreativnost na drugačni, višji ravni.

Elevator pitch festival je z nagovorom pozdravil tudi dr.Radovan Stanislav Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani, podprl ga je tudi dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, ob koordinatorici Kariernih centrov Univerze v Ljubljani pa je festivalu na pot spregovoril tudi Zoran Janković, župan Ljubljane. Mladi so se ob pomoči mag. Jerneja Buzetija na delavnici opremili z novimi znanji o poslovnem bontonu ter imeli priložnost dobri dve uri govoriti s predstavniki podjetij na tako imenovanih hitrih zmenkih. Tako je ob mizah na rdeči preprogi (rdeč je tudi logotip Univerze v Ljubljani) ves čas potekjali zelo živahni spoznavni pogovori med delodajalci in diplomanti in študenti. Z njimi so se pogovarjali predstavniki Adria Mobila, Danfossa, Donita, podjetja Elite, Elveza, IBM, Mikrografije, Riko Ribnica, RLS, RTV Slovenija, Si.mobila, Skupijne Futura, Tobačne Ljubljana, VDC Tončke Hočevar, Visionecta, Vivapen in Sončka ter družbe za svetovanje in izobraževanje dr. Andrej Raspor. Dogodek se je v dinamično popoldne prevesil skupaj z nastopom Nuške Drašček&L'Orfeos in BO!