Kot je po današnji novinarski konferenci navedel Skok, z večjim številom motociklov prireditve ne bi mogli izpeljati. Poleg tega njihov glavni cilj ni rekordna udeležba, ampak kakovostna raven. Tako so tudi vsi tomosi, ki jih vozijo člani njihovega društva, obnovljeni »v nulo«.

Udeleženci Tomosijade se bodo sicer v soboto, 8. junija, zbrali na sejmišču v Sežani, nato pa bodo krenili na etapno vožnjo skozi Sežano, kamor se bodo vrnili šele pozno popoldne. Na poti se bodo med drugim ustavili v Križu, kjer si bodo ogledali mini muzej starodobnih vozil, si ogledali vinsko klet v Krajni vasi ter se na poligonu v Kobjeglavi preizkušali v spretnostni vožnji.

Daljši postanek bodo imeli v Štanjelu, kjer bodo imeli kosilo in si ogledali tamkajšnji grad, v nadaljevanju pa si bodo ogledali še postopek sušenja kraških dobrot in se preizkusili v balinčkanju. Ob zaključku prireditve, na kateri bodo podelili tudi nagrade in priznanja, bo mopedistom v čast zaigrala sežanska godba na pihala, večerno zabavo pa bodo spremljale melodije skupine Prizma.

Skok sicer svojo ljubezen do Tomosovih motociklov povezuje z dejstvom, da so njegova in še nekoliko starejše generacije »živeli na tomosih«. Tako so se tudi začeli zbirati posamezniki, ki jim je bilo škoda zavreči stare motocikle, ki so ležali doma, in so se lotili njihove obnove. Tomos Klub Sežana po Skokovih navedbah danes šteje 26 aktivnih članov, ki imajo v lasti med 50 in 60 brezhibno obnovljenih motociklov.