"Lahko rečem, da je bil današnji dvoboj zelo dober. Še sploh glede na zadnje tedne in mesece ter na samo formo tukaj, je bilo zelo dobro. Na včerajšnjem treningu sem prvič začutil, da se stvari premikajo na boljše. Danes sem se na igrišču počutil zelo dobro; tako v nogah kot tudi sami občutki prti posameznih udarcih so bili dobri. Tako da je bil moj današnji tenis že na zelo visoki ravni," je po uspešnem uvodu v Roland Garros iz Pariza sporočil Žemlja, ki se je v drugem krogu pridružil Blažu Kavčiču, ki je bil uspešen že včeraj.

Kranjčan se bo v nadaljevanju pomeril s 13. nosilcem Japoncem Keijem Nišikorijem. "Ne poznam ga zelo dobro, v bistvu ga sploh ne poznam, saj se z njim še nikoli nisem pomeril, pa tudi njegovih dvobojev nisem gledal veliko, skoraj nobenega. Težko zdaj rečem karkoli. K sreči bom imel še kakšen dan ali dva, da s taktičnega vidika preučim njegovo igro in naštudiram, kako bo treba zaigrati proti njemu v drugem krogu," je o svojem naslednjem nasprotniku povedal Žemlja.

Ker je bil današnji dvoboj ekspresen, najboljši slovenski teniški igralec tudi ni imel nobenih težav s fizično pripravljenostjo, čeprav pravi, da je prav ta po bolezni še vedno največja težava. "S fizično pripravljenostjo imam kar nekaj težav, ampak vsaj glede poškodb je vse 'okej' in vsaj s tem nimam nikakršnih težav. A daleč od tega, da bi bilo vse stoodstotno. Mislim, da še kar čutim posledice tiste bolezni in prav fizična pripravljenost je trenutno še največja pomanjkljivost v moji igri. Današnji dvoboj je bil kratek, ni bilo kakšnih dolgih izmenjav, pa se to ni poznalo," je v pogovoru še dodal Žemlja.

Žemlja na lestvici izgubil eno mesto, Bedene in Kavčič navzgor

Teniška lestvica najboljših igralcev na svetu se ob začetku drugega letošnjega turnirja za grand slam ni bistveno spremenila. V prvi deseterice sta mesti na robu zamenjala le Srb Janko Tipsarević in Švicar Stanislas Wawrinka. Najboljši Slovenec Grega Žemlja je izgubil eno mesto in je zdaj 50. na svetu.

Od slovenskih igralcev mu sledita Aljaž Bedene, ki je 80., in Blaž Kavčič na 104. mestu.

Na vrhu je z veliko prednostjo Srb Novak Đoković, drugi je Škot Andy Murray, ki v Parizu ne bo nastopil zaradi poškodbe, tretji Švicar Roger Federer in četrti "kralj peska" Rafael Nadal iz Španije.