Ekipi tako nadaljujeta obrambo domačega ledu; San Jose je dobil vse tri tekme v domači dvorani HP Pavilion, že trinajst tekem pa so v Los Angelesu nepremagani prvaki na čelu s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem.

Vseh šest tekem je dobila ekipa, ki je prva dosegla zadetek. San Jose ga je zabil že po dobrih šestih minutah igre, ko je imel dva igralca več na ledu. Pri Kings sta bila izključena Mike Richards zaradi zadrževanja s palico in Anže Kopitar zaradi namernega izbijanja ploščka med gledalce. Zadel je Joe Thornton, na 2:0 je v drugi tretjini povišal TJ Galiardi, edini zadetek za goste pa je prav tako v drugem delu igre dosegel Dustin Brown.

"Vsak naš obračun s San Josejem v končnici je bil izjemno trd in izenačen, tako da me sploh ne preseneča, da bo o finalistu konference odločala zadnja, sedma tekma. Na njej se bosta obe ekipi gnali do skrajnih moči. V torek ne bo pomembno, kako bomo zmagali, temveč le, da zmagamo," je po današnjem dvoboju v San Joseju in pred odločilno torkovo sedmo tekmo v mestu angelov dejal branilec kraljev Rob Scuderi.