»Zelo sem vesela tega dosežka. Tekma je bila zelo težka, zaradi slabega vremena pa so prestavili začetek tekmovanja za eno uro, zato se je bilo posledično težko dobro ogreti. Ko smo odšli na stadion, je termometer kazal sedem stopinj Celzija. Kasneje se je malo ogrelo, ampak veter nam je nagnal mraz v kosti. Ker je bil to moj prvi nastop v sezoni, nisem bila čisto prepričana v svojo pripravljenost. Zdaj sem dobila potrditev, da sem delala dobro, in pričakujem še boljše rezultate,« je svoj nastop ocenila Martina Ratej.

»Pogoji so bili zelo slabi, kljub temu pa je Martina naredila štiri zelo solidne mete, kar me kot trenerja izjemno veseli. Pred tekmovanjem smo pričakovali daljave okoli 62 m, a v normalnih pogojih. Naš cilj, je, da se dvigujemo do nastopa na svetovnem prvenstvu v Moskvi. Čutiti je bilo, da bi Martina lahko posegla celo višje, ker so imele ostale tekmovalke velike težave in so jim uspevali res redki meti. Z velikim optimizmom zremo dalje proti nastopu v Eugenu,« je nastop Martine Ratej ocenil trener Andrej Hajnšek.

V New Yorku se je po dolgi odsotnosti z atletskih stez predstavila hrvaška skakalka v višino Blanka Vlašić. Splitčanka je s preskočenimi 194 centimetri prepričljivo zmagala in dokazala, da se bo še naprej borila za najvišja mesta na velikih tekmovanjih. V New Yorku je blestela tudi druga Hrvatica, saj je Sandra Perković v metu diska z dosežkom 68,48 m postavila najboljši letošnji izid na svetu.

V mednarodni konkurenci na tujem je konec tedna nastopila tudi Kristina Žumer. Na mitingu v Weinheimu je s časom 11,57 (veter +1,1 m/s) zmagala v finalu B, v najhitrejšem teku pa je s časom 11,22 zmago slavila Nemka Tatjana Pinto.