Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Championship

Crystal P. - Watford
2

Gianfranco Zola je Watford pripeljal na prag premier lige, čaka ga le še zadnji korak, ko mora danes ugnati Crystal Palace. Naloga bo seveda vse prej kot lahka, a v moštvu Watforda vlada izjemno vzdušje in je prisotna velika želja po napredovanju, dodatno pa jim bo samozavest dvignil uspeh v prvem krogu kvalifikacij, ko so po pravi drami in golu v 97. minuti izločili Leicester. Dobra spodbuda pred današnjo tekmo na Wembleyju je za Watford tudi podatek, da je letos v championshipu na gostovanjih igral precej bolje kot C. Palace, ki je večino točk zbral na svojem igrišču, zato bi se varovanci Zole utegnil tudi na nevtralnem igrišču bolje znajti. (5/10)

Nogomet - Španija - 2.liga

Villarreal - Xerez
1

Villarreal se bori za vrnitev med španske prvoligaše. Če bo rumena podmornica danes doma premagala zadnjeuvrščeni Xerez, ki je že dolgo obsojen na izpad, bo Villarreal skočil na drugo mesto, ki omogoča neposredno napredovanje. Brez dvoma bodo domači zelo motivirani, da se dva kroga pred koncem še bolj približajo primeri. (8/10)

Košarka - Italija - 1.liga

Lottomatica Roma - Cantu
1

Roma je prvo polfinalno tekmo dobila nekoliko težje od pričakovanj, saj je zmagala šele po podaljšku, kar je na današnji drugi tekmi prineslo višjo kvoto za domačo zmago, to pa bi veljalo izkoristiti, saj je Roma v tej seriji velik favorit, Cantu pa je že do polfinala prišel s precej sreče. (7/10)

Hokej - ZDA – NHL

Detroit - Chicago
0, 2

Chicago je kraljeval v rednem delu in si zato obetal nastop vsaj v finalu, kjer naj bi se udaril s Pittsburghom, a v drugem krogu končnice je naletel na izkušeno ekipo Detroita, ki je precej presenetljivo povedla s 3:1 v zmagah. Chicago se je nato rešil izpada, ko je peto tekmo doma dobil s 4:1, danes pa ga čaka še nekoliko težja naloga, saj je v Detroitu v končnici zelo težko zmagati. A če si favorizirani Chicago ne želi precej predčasno končati sezone, bo moral danes najti pot do zmage, s katero bi izsilil sedmo tekmo. (6/10)