Žakljeva je že prejšnji konec tedna v Nemčiji osvojila četrto mesto, kar je bil njen najboljši dosežek v svetovnem pokalu, ob tem pa je izenačila najboljšo slovensko uvrstitev, ki si jo je delila s Klemenčičevo, sedem dni kasneje pa je to še nadgradila. Kolesarka Unior Tools Teama je bila v vodilni skupini vse od začetka dirke, na mesto vodilne pa se je prebila v četrtem krogu. Sledila ji je lahko le Poljakinja, ki je v zadnjem zavoju padla in Žakljeva je z visoko dvignjenimi rokami prečkala ciljno črto kot zmagovalka.

Gorsko-kolesarski svetovni pokal na Češkem se je začel v petek s krosom na izpadanje, kjer je Miha Halzer znova vozil v finalu, tokrat je osvojil četrto mesto. V soboto so se na progo podali mladinci, najbolje se je odrezal Gregor Krajnc, ki je končal na 20. mestu, Peter Zupančič (oba Calcit Bike Team) je bil 82., Blaž Kadivec 92., Matej Berger (oba Energijateam) pa 100. V konkurenci mlajših članov sta nastopila dva člana kamniškega Calcita, Urban Ferenčak je bil 72., Rok Korošec pa 85.

Naslednja dirka svetovnega pokala bo 8. in 9. junija v Fort Williamu, kjer bodo nastopili le tekmovalci v spustu, od 13. do 16. junija pa bodo gorski kolesarji nastopili v Val di Soleju, kjer bo olimpijski kros, kros na izpadanje in spust.