"Moja forma je bila v zadnjem času precej slaba, kar ni nobena skrivnost. Nisem imel kakšnih dobrih rezultatov, ampak to v tenisu ne pomeni ničesar, vse se lahko spremeni čez noč. Lahko rečem, da sem danes odigral enega boljših dvobojev v zadnjem času in zato tudi zmagal. Na tej ravni tekmovanja je vse odvisno le od tega, kdo v danem trenutku bolje igra. Danes sem odigral 'perfekten' dvoboj in zasluženo zmagal. To je tudi tisto, kar je najbolj pomembno. Ne bom se oziral nazaj, pomembno je le, kaj je bilo danes in da sem zelo dobro igral. Takšno igro bom skušal prenesti čez dva dni na naslednji dvoboj," je bil po prvem krogu zadovoljen Kavčič, trenutno na 104. mestu lestvice ATP, ki se je lani prav tako prebil v 2. krog turnirja, v katerem je moral nato priznati premoč prvemu igralcu sveta Srbu Novaku Đokoviću.

Šestindvajsetletni slovenski teniški igralec bo v 2. krogu igral z boljšim iz dvoboja med 20. nosilcem Italijanom Andreasom Seppijem in Argentincem Leonardom Mayerjem.

Enaindvajsetletni Avstralec, 185. igralec na svetovni teniški jakostni lestvici ATP, se je na glavni del turnirja uvrstil skozi kvalifikacije, potem ko je v zadnjem krogu kvalifikacij premagal Srba Dušana Lajovića.

Kavčič se je že drugič letos na turnirjih za grand slam pomeril z Avstralcem Duckworthom, s katerim sta na odprtem prvenstvu Avstralije v 2. krogu uprizorila pravi teniški maraton. Kavčič je mladega Avstralca v Melbournu izločil šele po petih urah, zaradi izčrpanosti zaradi vročine in visoke vlažnosti ter mišičnih krčev pa je Ljubljančan po dvoboju povsem omagal in je moral celo pod narkozo. V 3. krogu Melbourna je nato moral priznati premoč Francozu Jo-Wilfriedu Tsongaju.

Pri posameznikih bosta v ponedeljek na igrišča stopila še dva Slovenca Grega Žemlja in Aljaž Bedene. Slednji se bo za vstop v 2. krog meril s šestim nosilcem Francozom Tsongajem, Žemljo pa čaka Kolumbijec Santiago Giraldo. V ženski posamični konkurenci Slovenija prvič po mnogih letih ne bo imela predstavnice, saj sta Polona Hercog in Tadeja Majerič izpadli v kvalifikacijah, Katarina Srebotnik pa bo nastopila le v konkurenci dvojic.