Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Marseille-Reims
1

Čeprav je Marseille že pred časom izgubil možnosti za osvojitev naslova, njegovega drugega mesta pa Lyon ne more ogroziti, jim motivacije danes ne bi smelo manjkati. Še kako pomembno je namreč, da sezono pred domačimi gledalci zaključijo z zmago, kar proti Reimsu, ki zaseda skromno 14. mesto, ne bi smelo biti pretirano težko.


Nogomet - Španija - 1.liga

Espanyol - Barcelona
2

Mestni derbi bo, tako kot vselej, tudi tokrat sila zanimiv. Barcelona v zadnjem času ravno ne blesti, kar bi lahko tekmec danes izkoristil, a tudi sam je daleč od vrhunske forme. Nogometaši Espanyola niso zmagali že na zadnjih štirih srečanjih, zato je le težko verjeti, da jim bo uspelo presenetiti novega španskega prvaka.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Dinamo ZG - Hajduk
1

Na tekmi največjih in najuspešnejših hrvaških moštev tekmovalnega naboja ne bo manjkalo. A zadnja leta derbi izgublja svoj čar, saj je jasno, da je Dinamo za razred boljše moštvo. Za povrh se Splitčani te dni bolj kot z nogometom ukvarjajo s hudimi finančnimi težavami.


Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Zagreb - Rijeka
2
Čeprav je Rijeka na zadnjih treh tekmah ostala brez zmage, pa je še vedno v igri za Evropo. Tretjeuvrščeni Hajduk ima namreč le dve točki prednosti in ga čaka zahtevno gostovanje proti Dinamu. Varovancem Matjaža Keka gre na roko tudi tekmec, saj se bodo pomerili proti zadnji ekipi lige.

Košarka - ZDA - NBA

Indiana - Miami
1

Indiana je na drugi tekmi presenetila in Miami na njihovem parketu po podaljšku ugnala s 97:93. Prvake sedaj v Indianapolisu čaka izjemno zahtevna naloga, saj Pacers v letošnji sezoni pred domačimi gledalci igrajo izvrstno. Tudi zato zmaga Indiane še zdaleč ne bi bila presenetljiva.