Slovenski odbojkarji so rutinsko opravili še drugo nalogo kvalifikacijskega turnirja v Stožicah. Čeprav z igro spet niso posebej navdušili, so z lahkoto zabeležili še drugo zmago. Madžari, ki so v prvem krogu presenetljivo izgubili z Moldavijo, niso bili enakovreden tekmec, tako da izbrancem slovenskega selektorja Luke Slabeta niti ni bilo potrebno pokazati vsega znanja, da so prišli do treh točk. Da pa bodo izpolnili svoj cilj, bodo morali v nedeljo premagati še Moldavijo.

Tako kot tekmo proti Izraelu so tudi drugi obračun Slovenci, pri katerih je tokrat na mestu organizatorja igral Dejan Vinčić, začeli zaspano. Pobudo so prepustili gostom, ki so sicer naredili veliko napak pri servisih, a v polju niso grešili, tako da so vodili vse do izida 13:14. A kljub vodstvu Madžarov, se je že v prvem nizu dalo videti, kdo je boljši tekmec, samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo tehtnica začela nagibati na slovensko stran. To se je zgodilo pred drugim tehničnim odmorom, na katerega so domači s točkama Mitje Gasparinija in Klemna Čebulja odšli s prednostjo 16:14. Madžari so nato še nekaj časa držali korak, a razpoloženi Gasparini je poskrbel, da končnica ni bila negotova.

Skoraj identičen potek kot v prvem so gledalci videli tudi v drugem nizu. Na začetku so vodili Madžari, njihovo prednost 14:12 je najprej z odličnima servisoma izničil Gasparini, nato pa so mu sledili še soigralci in na semaforju je bilo po točki Čebulja 22:17. Madžari so se sicer še približali na 22:19, več pa jim ni uspelo.

Če so se Slovenci v prvem nizu mučili, pa to ne velja za tretji niz. Odprli so ga z izidom 7:1, nato pa z zanesljivo igro prednost le še držali do končne zmage s 3:0.