Z izjemo Bedeneta, ki se bo pomeril z zmagovalcem desetih turnirjev ATP in lanskim četrtfinalistom Roland Garrosa, sta lahko Žemlja in Kavčič kar zadovoljna z žrebom. Prvi ima na vidiku prvega težkega tekmeca šele v tretjem krogu - sedemkratnega prvaka Španca Rafaela Nadala (v drugem ga čaka zmagovalec iz dvoboja Levine - Nišikori), Kavčič pa bi se v primeru uspeha v uvodnem nastopu v drugem srečal z Italijanom Andreasom Seppijem ali Argentincem Leonardom Mayerjem.

Nadal in Đoković se križata že v polfinalu

Od trojice najboljših igralcev na svetu ima na papirju najtežje delo Rafael Nadal, ki pa je hkrati trenutno v najboljši formi. Postavljen je v zgornji del žreba, kar pomeni, da bi se lahko v polfinalu srečal s prvim igralcem sveta Srbom Novakom Đokovićem. Dokaj težko pot do zaključnih bojev ima tudi slednji, ki se lahko v tretjem krogu sreča z Bolgarom Grigorijem Dimitrovom, izbrancem Marije Šarapove, ki je Srba premagal maja v Madridu, v četrtfinalu pa z rojakom Jankom Tipsarevićem. Nasprotno pa ima odprto pot Švicar Roger Federer, saj sta Škot Andy Murray in Argentinec Juan Martin del Potro odpovedala udeležbo v Parizu.

Tokrat brez Slovenk med posameznicami, favoritinja je Serena

Prvič po mnogih letih bo imela Slovenija svoje predstavnike le v glavnem delu moškega turnirja. Polona Hercog in Tadeja Majerič sta namreč izpadli v kvalifikacijah, Katarina Srebotnik pa bo nastopila le v konkurenci dvojic. Grega Žemlja in Aljaž Bedene bosta moči združila tudi v dvojicah.

Pri dekletih je glavna favoritinja za naslov Američanka Serena Williams, ki je v življenjski formi. V Francijo prihaja kot zmagovalka zadnjih treh pripravljalnih turnirjev na pesku (Charleston, Madrid, Rim) in nizom štiriindvajsetih zmag. Turnir bo odprla proti Belorusinji Ani Tatišvili.

Branilka naslova Marija Šarapova, ki je mlajšo od sester Williams nazadnje premagala pred devetimi leti, bo začela proti Heish Su-Wei s Tajvana, tretja nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka, ki se lahko s Šarapovo sreča v polfinalu, pa z Rusinjo Jeleno Vesnino.

Glavni del turnirja na peščenih igriščih Roland Garrosa se bo začel v nedeljo.