Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 2.liga

Le Mans - Lens
1

Zadnji krog v drugi francoski ligi bo odločal o zadnjem moštvu, ki bodo izpadlo v tretjo ligo. Trenutno je na vročem mestu Le Mans, ki pa se še lahko reši izpada, če danes premaga Lens in ob tem upa na neuspeh Lavala. Lens v tej tekmi nima posebnega motiva, saj je trenutno 12., višje od 11. mesta pa ne more, prav tako pa ima zagotovljen obstanek. Domači bodo verjetno dali vse od sebe, da tekmo dobijo, nato pa z nekaj sreče in ugodnem razpletu na drugi tekmi celo ostanejo drugoligaši. (5/10)

Košarka - Italija - 1.liga

Lottomatica Roma - Cantu
1

Obe moštvi sta v četrtfinalu do napredovanja prišli šele na sedmi tekmi, a je Roma vendarle pustila boljši vtis, saj je Cantu predvsem na prvih treh gostovanjih proti Sassariju zgubljal z zelo visoko razliko, doma pa se srečno reševal v končnicah tekem. Glede na to, da ga je letos dvakrat v evroligi premagala tudi Olimpija, bi Cantu težko šteli med zastrašujoče nasprotnike. Menim, da je bil njihov preboj v polfinale plod bolj sreče kot znanja, sedaj pa jih bo Lottomatica prej kot v sedmih tekmah poslala na počitnice. (7/10)

Košarka - Španija - 1. liga

Real Madrid - Xacobeo Blue
1

Real je pred tedni zamudil priložnost, da bi po dolgih letih znova osvojil evroligo, a jih je ugnal Olympiacos. Po bolečem porazu so se pri kraljevem klubu verjetno že pomirili in pobrali, da bodo lahko nemoteno naskakovali vsaj državni naslov prvaka. Glede na to, da je bil Real z naskokom najboljša ekipa rednega dela, od njega v prvem krogu končnice ne bi pričakovali niti enega poraza v seriji, kaj šele na njegovem parketu. (10/10)

Košarka - ZDA - NBA

Miami - Indiana
1

Miami se je na prvi tekmi srečno izvlekel, ko je LeBron James v zadnji sekundi podaljška zadel za zmago. Če bi bila tekma v Evropi, bi mu piskali korake in bi vročica sedaj celo zaostajala z 0:1, česar se najbrž tudi samo dobro zavedajo. V nadaljevanju serije zagotovo ne bo več nikakršnega podcenjevanja Indiane in danes bi moral Miami priti do zmage že po rednem delu. (6/10)

Hokej - ZDA - NHL

Pittsburgh - Ottawa
1

Pittsburg je na dosedanjih štirih tekmah dokazal, da je boljši od Ottawe in zasluženo vodi s 3:1. Lahko bi bilo tudi 4:0, če na tretji tekmi Kanadčanom ne bi uspelo srečno izenačiti v zadnji minuti tekme in nato zmagati v podaljšku. Pingvini se zavedajo, da bo pot do Stanleyjevega pokala še dolga in naporna, zato morajo danes dokončati delo in se uvrstiti v konferenčni finale ter dobiti nekaj dni počitka, ki jim bo prišel še kako prav. (6/10)