Kanduti: “Ne morem reči, da je šlo za kakršenkoli pobeg. Mogoče je bila to neka trenutna osebna stiska.”

»V lokalnem okolju v zvezi s Tovšakovo krožijo različne zgodbe, a to je čisto nepotrebno. Odgovorni naj opravijo svoje delo, pa do takšnih situacij ne bo prihajalo,« je dejal Šilak. Povedal je še, da so nekateri odzivi ljudi v lokalnem okolju, ki je za nekdanji velenjski Vegrad predstavljalo močan bazen delovne sile, iracionalni, razume pa stisko ljudi, ki so zaradi propada družbe izgubili delo.

V Mislinji miren dan

Po razkritju informacije o predaji Tovšakove je danes v Mislinji sicer miren dan, ki pa so ga nekoliko zmotile številne novinarske ekipe, ki jih zanimajo lokalne informacije, povezane s Tovšakovo. Prebivalci Mislinje in okolice večinoma z zadovoljstvom gledajo na razplet dogajanja, vendar menijo, da do tega sploh ne bi smelo priti.

Župan Šilak je danes novinarjem dejal tudi, da si želi, da bi bila lokalna skupnost tudi ob kakšni drugi priložnosti tako zanimiva za medije, kot je zdaj, pri čemer je omenil za občane pomembne projekte in težave, ki jih rešuje lokalna skupnost.

Na zvonjenje se niso odzvali

Na kmetiji Miroslava Časa, sicer brata Tovšakove, kjer naj bi se po informacijah Večera Tovšakova ponoči predala, je bilo danes več novinarskih ekip. V tamkajšnji stanovanjski hiši se dopoldne na zvonjenje niso odzvali, je pa moški srednjih let, domnevno delavec na kmetiji, novinarjem dejal, da ne ne ve, kje je bila Tovšakova v času, ko jo je iskala policija.

Tovšakova, ki sicer z družino živi v naselju Šentilj pod Turjakom v Občini Mislinja, je bila v mandatnem obdobju 2006-2010 tudi občinska svetnica na listi SLS v Občini Mislinja.