Vratar Los Angelesa Jonathan Quick se je na tokratni tekmi izkazal s 24 obrambami in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Dosegel je sedmo tekmo končnice, v kateri ni bil premagan, ekipa pa se je premaknila na prag druge zaporedne uvrstitve v finale konference.

Eden ključnih mož za zmago domačih je bil Slovenec Anže Kopitar, ki je dosegel prvi gol Los Angelesa. Moštvo je na domačem ledu zabeležilo že 13. zaporedno zmago. Na drugi strani je gostujoči vratar Antti Niemi ustavil 26 strelov, morski psi pa so kar 96 minut igrali brez prejetega zadetka, odkar so sredi četrte tekme vajeti vsaj začasno prevzeli v svoje roke. Šesto tekmo bo v noči na ponedeljek gostil San Jose.

»Močno smo se jih lotili in nato z njihove strani prejeli močan pritisk, katerega pa smo se uspeli ubraniti. Nič novega pa ne morem povedati o našem vratarju Johnatanu Quicku. Vsak večer poskrbi, da imamo lepe možnosti za zmago. Ubrani vsak strel, ki ga mora in tudi nekaj tistih, ki jih ne more,« je po tekmi dejal Kopitar.

»Nocoj smo prišli na led z namenom. Srečo imam, da lahko igram ob boku s takšnimi hokejisti, ki dajo vse od sebe za zmago. Mislim, da smo vsi odigrali vrhunsko, ampak imamo šele tri zmage. Vemo, da to še nič ne pomeni,« pa je po tekmi dejal Quick, ki je v drugem delu sezone ustavil kar 313 strelov od 330.

Detroit ima Chicago na kolenih, Rangers ohranili upe

Detroit Red Wings so sinoči favoritom Chicago Blackhawks pripravili novo presenečenje in po tokratni zmagi z 2:0 zdaj vodijo že s 3:1. Potem, ko so izgubili uvodno tekmo, so hokejisti Detroita zdaj zagospodarili na ledu in vodijo proti višje rangiranim igralcem Chicaga. Blackhawks so morali davi prvič priznati tretji zaporedni poraz v sezoni. Gola za Detroit sta sinoči dosegla Jakub Kindl in Daniel Cleary. Peto tekmo bo v soboto gostil Chicago.

Svojo priložnost za uvrstitev v finale konference pa so zapravili hokejisti ekipe Boston Bruins. Slednji so v gosteh pri New York Rangers po podaljšku morali priznati premoč domačinom s 3:4, New York pa je zaostanek v zmagah znižal na 1:3. Peto tekmo bo v soboto gostil Boston, kosmatinci pa bi se z zmago uvrstili v finale konference.