V kakšnem stanju je reprezentanca?

Vidi se tista napetost pri igralcih, ki bi radi čim prej začeli tekme. Čakamo, da vidimo, kje smo in kaj smo zmožni narediti. Prepričan sem, da bomo kvalifikacije pričakali solidno pripravljeni. Želimo si preboja v drugi krog.

Kaj pomeni, da ste solidno pripravljeni?

Dobro je, da nam je zveza omogočila toliko skupnega časa. Več ga nam ne bi mogla. Tudi pogoje za delo imamo dobre, ampak fantje so zbrani iz vseh vetrov, zato bi potrebovali še več časa za optimalno pripravo. Upam, da si bomo ta čas kupili s prebojem na evropsko prvenstvo, da bomo potem avgusta in septembra skupaj preživeli še več časa. Predvsem gre za drobne stvari, kjer smo trenutno povprečni. Sicer gre za najlažje zadeve, ki pa lahko v napetih situacijah postanejo najtežje. Potrebujemo več medsebojnega zaupanja, kar bo prišlo s časom.

Kako dobro ste izpopolnili osnovne stvari: blok v povezavi z obrambo, servis in sprejem?

Na servisu in sprejemu imamo ogromno rezerv. Na servisu smo lahko izredno agresivna ekipa, ki pa lahko istočasno ogromno zgreši. Zato bomo morali biti odgovorni ter naloge porazdeliti zelo precizno, da se bo natančno vedelo, kdo lahko vrši pritisk in kdo ne. Seveda se bomo prilagajali tudi na moč nasprotnika. V bloku imamo postavne fante, ki so atleti, pa tudi tehnični so zelo solidni. To bi morali izkoristiti, a če je na drugi strani vrhunska ekipa z dobrim sprejemom, ti tudi dober blok ne pomaga.

Kako so se na vaš način dela privadili igralci, ki z vami še niso sodelovali?

Na kakšen način preostali fantje trenirajo v klubu, nismo imeli časa govoriti. Vrgli smo se v to, kar želimo mi in kar strokovni štab želi za reprezentanco. Fantje so vedno dobrodošli, da podajo svoje poglede in ideje. Za zdaj teh ni bilo v izobilju, kar pomeni, da fantje delajo, kar jim rečemo, in temu slepo verjamejo. To je po eni strani v redu, toda po drugi strani bi bilo dobro, da bi se odprlo več diskusij. Kakšna se je že odprla, a še vedno premalo. Kljub temu sem z njihovim pristopom zadovoljen.

Koliko ste se pripravili na tekmece?

Analiza Izraela je že skoraj opravljena, zbrali smo tudi vse informacije iz zadnjih pripravljalnih tekem. Točno vemo, kdo je in kdo ni. Za zdaj smo osredotočeni samo na Izrael, po tej tekmi pa si bomo ogledali še dvoboj Madžarske. Nato bomo čez noč pripravili taktiko. Na Moldavijo se bomo pripravili na podlagi tistega, kar bomo od nje videli na prvih dveh tekmah. Šli bomo postopoma, toda neki občutek že imamo od vseh reprezentanc, razen o Moldaviji ne vemo praktično nič. Tukaj mora svoje narediti strokovni štab, ki mora v turnirskem sistemu delati podnevi in ponoči.