Tomaž Praunseis, ki se je v ponedeljek z rolko pod nogami podal iz Dolge vasi pri meji z Madžarsko na več kot 300 kilometrov dolgo dobrodelno popotovanje do Piranskega zaliva, je včeraj okoli 17.30 prispel pred ljubljanski Kolosej.

Za njim je že okoli 200 kilometrov akcije Sk8aj s srcem, v okviru katere ljudi spodbuja k darovanju denarja in hrane za štiri socialno ogrožene družine, ki so jih izbrali skupaj s pomočjo Zveze prijateljev mladine Moste.

Po prvih treh dneh etap iz Dolge vasi do Murske Sobote in naprej do Maribora ter Celja je včeraj dopoldan krenil na 78 kilometrov dolgo in hkrati najdaljšo traso, ki jo bo v enem dnevu prevozil na svoji sedemdnevni poti do Izole, kamor bo prispel v nedeljo. Včerajšnja pot pa ni bila le najdaljša, ampak verjetno tudi fizično precej bolj naporna od drugih etap, saj je moral vmes premagati tudi trojanski klanec. Kljub vsemu je na cilj prišel z nasmehom na obrazu in poln energije. V kombiju na cesti ga namreč spremlja šest dobrih prijateljev, ki ga pridno oskrbujejo s hrano in pijačo, skupaj uživajo v skejtanju in doživljajo nepozabno avanturo, je povedal Praunseis, ki se mu je včeraj na delu poti pridružil tudi sokrajan Mitja Duh, ki je iz Trbovelj do Ljubljane tekel. »Rekel je, da bo startal ob 7. uri in da se dobimo na Trojanah, ampak ko smo mi prišli do tja, je bil on že skoraj v Ljubljani,« je v smehu dejal Praunseis, nato pa pogovor hitro preusmeril na dobrodelnost, ki je že ves čas v ospredju njegovega izziva. »Zdaj nas ljudje že prepoznajo, nam mahajo iz avtomobilov in ulic, upam pa, da tudi prispevajo za štiri družine, ki jim z vsem tem želimo pomagati,« je dejal 35-letni Trboveljčan, medtem ko si je masiral meča.

Spomnimo, da so Praunseisu pri zbiranju sredstev in hrane na pomoč priskočile dobrodelne organizacije Anina zvezdica, Zveza prijateljev mladine Moste-Polje, Never give up in Hrana za življenje, njihovi predstavniki pa so prisotni tudi v vseh mestih, kjer se po napornem dnevu ustavi karavana Sk8aj s srcem. Tam lahko zbrani prispevajo tako hrano z daljšim rokom uporabnosti kot tudi kakšen evro, ki ga vržejo v škatlo s tem namenom. Vsi, ki bi radi pomagali, pa lahko akcijo spremljajo tudi na spletnem mestu www.sk8ajssrcem.si, kjer so zbrane tudi vse informacije o tem, kje in kako lahko prispevajo. Ena od možnosti je tudi nakazilo na tekoči račun društva Never give up, Si.mobilovi uporabniki pa lahko pomagajo tako, da pošljejo SMS z geslom NGU na 1919. Praunseis je vesel, ker se akciji vsak dan pridružujejo tudi nova podjetja in posamezniki. Tako je med drugim na strani na Facebooku Sk8ajssrcem na dražbi rolka s podpisom zmagovalca letošnjih X-games Bucka Laseka, na zadnji etapi pa se bo Praunseisu pridružil slovenski olimpijec Filip Flisar, ki bo na koncu svojo opremo prav tako postavil na dražbo. Vsa zbrana sredstva bodo šla v sklad akcije Sk8aj s srcem.