"Psy je bil povsod v Cannesu; udeleževal se je zabav in dogodkov v okviru festivala in poziral fotografom z drugimi udeleženci festivala in zvezdniki," je poročal Hollywood Reporter. "Toda izkazalo se je, da moški ni Psy, ampak vsiljivec, ki je uporabil njegovo ime in slavo, da je prišel na festival," je še objavil hollywoodski tabloid.

Psyjev dvojnik se je oblačil kot original - v njegove značilne suknjiče in okrogla očala. En dan je preživel v znani in dragi restavraciji Martinez in se zabaval celo noč z "A listo" v hotelu Carlton.

Med tistimi, ki so mu nasedli, je bila tudi igralka Naomie Harris, zvezdnica zadnjega filma o Jamesu Bondu Skyfall. Na Twitterju je celo objavila sliko z njim na zabavi luksuznega draguljarja Chopard.

Potem pa je pravi Psy v sredo tvitnil: "Kot kaže je še en JAZ v Cannesu ... pozdravite ga." Glasbenik, ki je sicer januarja res obiskal Cannes, je bil medtem v ZDA na podelitvi Billboardovih glasbenih nagrad.

Vsiljivca so nato razkrinkali. Glede na navedbe lokalnega francoskega časnika La Montagne naj bi šlo za 34-letnega Denisa Carreja iz kraja Clermont-Ferrand, sicer dejansko precej podobnega originalnemu Psyju. Kot je dejal za ta časnik, se je s "Psy-hologijo" okužil septembra lani, ko je bil v nekem klubu v Dublinu skupaj s svojim dekletom.

"Množica ljudi se je zbrala okoli mene. Položaj je šel povsem izven nadzora. Ven smo prišli šele s pomočjo varnostnikov. Potem se je to ponavljalo znova in znova, do točke, da je moja podobnost (s Psyjem) postala problem za moje zasebno življenje," je razložil, kot povzema AFP.