Skladbo Dan ljubezni bo po vsej Sloveniji zaigrala in zapela vrsta posameznikov, zborov in glasbenih zasedb, med njimi tudi Policijski orkester, ki letos obeležuje 65. obletnico svojega delovanja in Pihalni orkester Slovenske vojske. V Ljubljani bo pesem odmevala na več koncih, med drugim bo zbranim ob Ljubljanici na barki zapela Eva Hren z zasedbo Slad Core.

Projektu so se pridružile tudi številne šole in vrtci po vsej Sloveniji, največ aktivnosti bodo izvajali na OŠ Tabor v Logatcu.

Za skladbo skupine Pepel in kri, ki je leta 1975 zastopala Jugoslavijo na Evroviziji, so se organizatorji odločili, ker naj bi bila himna ljubezni. "Povezuje in ne razdružuje. Presodili smo, da pozitivno vpliva na naš prostor in sporoča tisto, kar želimo povedati. Starejše nostalgično spominja na čas, za katerega se zdi, da je bilo ljubezni več in je bila lažje dostopna, mlajšim daje zaupanje vase in vero v jutri, vsem skupaj pa odpira pot naprej," piše na spletni strani projekta.

Pihalni orkester Logatec je, nekdaj kot Godba na pihala Logatec, prvič nastopil leta 1913. Do danes je prejel številna priznanja na tekmovanjih v Sloveniji in tujini. Povprečna starost članov orkestra je 20 let, najstarejši godbenik ima 75 let, najmlajši pa 11 let. 100 let delovanja je orkester proslavili tudi z jubilejnim koncertom 27. aprila.

Na Dan ljubezni bo orkester s solisti premierno izvedel še "Concerto for a Group and Orchestra", skladbo originalno napisano za simfonični orkester in skupino Deep Purple. Prvič so jo igrali leta 1969 v sloviti koncertni dvorani Royal Albert Hall.